Bundesbank: Δυσοίωνες εκτιμήσεις για το 2003

Για κίνδυνο αποπληθωρισμού στην οικονομία της Γερμανίας έκανε λόγο η Bundesbank, ενώ παράλληλα περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ στο 0,1%, από το 0,5% που προέβλεπε αρχικά.

Bundesbank: Δυσοίωνες εκτιμήσεις για το 2003
Σε προς τα κάτω αναθέωρηση των εκτιμήσεών της για τον ρυθμό ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας προχώρησε η Budesbank, ενώ παράλληλα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον αποπληθωρισμό.

Η Γερμανία αντιμετωπίζει κινδύνους ”που στο χειρότερο σενάριο θα μπορούσαν να προκαλέσουν αποπληθωριστικές τάσεις”, αν και η κεντρική τράπεζα της χώρας δεν αναμένει ”αξιοσημείωτη και συστηματική υποχώρηση στις τιμές και την οικονομική δραστηριότητα”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χέρναν Ρεμσμπέργκερ, οικονομολόγος της Bundesbank.

Η Bundesbank περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ της χώρας στο 0,1%, από το 0,5% που προέβλεπε αρχικά, ανέφεραν σε δημοσίευμά τους οι ”Financial Times Deutschland”.

Οι εκτιμήσεις είναι σημαντικά χαμηλότερες από τις επίσημες προβλέψεις της κυβέρνησης της χώρας, που κάνουν λόγο για φετινή αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,75%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v