Φάρμακα, tech και futures ενισχύουν τις ευρωαγορές

Οι θετικές εκτιμήσεις της Intel για τη ζήτηση στον κλάδο των μικροεπεξεργαστών αλλά και τα ανοδικά futures στη Wall εν αναμονή των στοιχείων για την ανεργία, οδηγούν σε περαιτέρω άνοδο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Διευρύνουν τα κέρδη οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι θετικές εκτιμήσεις της Intel για τη ζήτηση του κλάδου των μικροεπεξεργαστών αλλά και τα θετικά futures στη Wall, δημιουργούν έντονα ανοδικό κλίμα.

Κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές των φαρμακευτικών AstraZeneca και Roche, καθώς η αμερικανική Γερουσία συμφώνησε στην πρόταση που κάνει λόγο για έκπτωση 10-25% επί της αγοράς φαρμάκων βάσει του προγράμματος Medicare, στοιχείο που αναμένεται να ωθήσει τις πωλήσεις.

Κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί εξάλλου αναφορικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, που αποτελεί τη βασική αγορά πολλών ευρωπαϊκών εταιριών, όπως η Bayer και η Royal Philips Electronics.

Κέρδη της τάξης του 5,3% καταγράφει και η Infineon Technologies, ενώ και η ASML Holdings ενισχύεται περί το 4,5%.

Υψηλότερα κινούνται και οι μετοχές του φαρμακευτικού κλάδου, με την AstraZeneca να σημειώνει άνοδο 3,7%, τη Roche να κερδίζει 2,3% και τη GlaxoSmithKline να ενισχύεται περί το 2,6%.

Υψηλά κέρδη κατά 6,8% καταγράφει και η EasyJet, καθώς ανακοίνωσε ότι η κίνηση των ταξιδιωτών της αυξήθηκε κατά 20%, κυρίως λόγω των νέων δρομολογιών ανά την Ευρώπη που καθιέρωσε η αεροπορική εταιρία.

Ο FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4148,5 μονάδες με άνοδο 1,08%, ενώ και ο CAC στο Παρίσι ενισχύεται περί το 0,99% στις 3064,05 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο 1,57% στις 3087,38 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v