Δυναμική έναρξη στις ευρωαγορές

”Θάρρος” φαίνεται ότι πήραν οι ευρωπαϊκές αγορές ύστερα και από τη χθεσινή διατήρηση σε θετικό επίπεδο των δεικτών της Wall Street, καταγράφοντας κέρδη ουσίας με ”μπροστάρη” τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

”Πάτημα” από την ανοδική χθεσινή συνεδρίαση στη Wall Street παίρνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που κατγαράφουν κέρδη ουσίας, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να ηγούνται της ανόδου.

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές της ASML, της μεγαλύτερης εταιρίας ημιαγωγών της Ευρώπης, όπως και αυτές της Alcatel, ύστερα και από τα κέρδη που κατέγραψαν στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Wall.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, η WestLB, η έκτη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, διατηρεί το ενδιαφέρον της για την εξαγορά της AWG, ιδιοκτήτριας εταιρίας της Anglian Water.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μετοχή της Royal Dutch/Shell Group, ύστερα από την ανακοίνωση διακοπής της λειτουργίας μιας μονάδας διύλισης στις εγκαταστάσεις της Καλιφόρνια.

Εξάλλου, υψηλότερα κινείται και η Vodafone Group, καθώς η θυγατρική της στην Ιαπωνία, J-Phone ανακοίνωσε αύξηση συνδρομητών κατά 132.400 το Μάιο.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4135,0 μονάδες με κέρδη 0,75% ενώ και ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύεται περί το 0,62% στις 3052,98 μονάδες. Ο DAX καταγράφει κέρδη 1,26% στις 3077,98 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v