Στο ”ρελαντί” εν όψει ΕΚΤ- Wall οι ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος πέρασαν οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές αφενός να αφομοιώνουν την έκδοση προειδοποίησης για τα κέρδη της DaimlerChrysler και αφετέρου να περιμένουν τα στοιχεία από τις ΗΠΑ για το δείκτη ISM σήμερα, αλλά και την αυριανή ανακοίνωση της ΕΚΤ για τα επιτόκια. Ανοδο της Wall δείχνουν τα futures.

Σε θετικό έδαφος πέρασαν οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές αφενός να αφομοιώνουν την έκδοση προειδοποίησης για τα κέρδη της DaimlerChrysler και αφετέρου να περιμένουν τόσο τα στοιχεία από τις ΗΠΑ για το δείκτη ISM σήμερα, όσο και την ανακοίνωση από την ΕΚΤ των καινούριων επιτοκίων αύριο. Ανοδικά είναι τα futures στη Wall.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, ο ρυθμός συρρίκνωσης της δραστηριότητας στον κλάδο των υπηρεσιών στην Ευρωζώνη μειώθηκε, σύμφωνα με το δείκτη Reuters Eurozone Services and Composite, ο οποίος σημείωσε οριακή άνοδο στις 47,9 μονάδες από τις 47,7 τον Απρίλιο. Οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο του δείκτης στις 48,3 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τα επιτόκια, οι περισσότεροι αναλυτές συγκλίνουν προς μια μείωσή τους κατά 0,5%, στο 2%, αύριο από την ΕΚΤ.

Τα futures προδιαγράφουν θετικό το άνοιγμα της Wall, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα ο δείκτης ISM Μαίου (17:00 ώρα Ελλάδος).

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο δείκτης θα αυξηθεί στις 52 μονάδες, από τις 50,7 μονάδες του Απριλίου.

Η μετοχή της DaimlerChrysler υποχωρεί περί το 5%, καθώς η εταιρία προειδοποίησε σήμερα ότι η μονάδα της στις ΗΠΑ θα καταγράψει ζημιές ύψους 1 δισ. ευρώ κατά το β ’τρίμηνο, έναντι κερδών 2 δισ. ευρώ που είχε προβλέψει λίγους μήνες νωρίτερα, γεγονός που πίεσε προς τα κάτω και τις προβλέψεις της αυτοκινητοβιομηχανίας για το σύνολο του έτους.

Μετά από την ανακοίνωση της εταιρίας, η S&P έσπευσε να υποβαθμίσει την αξιολόγηση της DaimlerChrysler σε ”negative” από ”stable”.

Πτωτική τροχιά, περί το 3%, καταγράφουν και οι τίτλοι της Cable & Wireless της δεύτερης μεγαλύτερης τηλεφωνικής εταιρίας στη Βρετανία.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την αγορά των ΗΠΑ, ενώ θα προβεί και σε περικοπή θέσεων εργασίας, καθώς για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2003 οι ζημιές της διευρύνθηκαν στα διευρύνθηκαν στα 6,53 δισ. στερλίνες. ή 2,8 στερλίνες ανά μετοχή, από ζημιές 4,95 δισ. στερλίνες, ή 1,81 στερλίνες ανά μετοχή, στο προηγούμενο οικονομικό έτος.

Στις 4.125,1 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης FTSE, καταγράφοντας ζημιές 0,23%. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώνεται στο +0,93%% και τις 3.056 μονάδες.

Ο δείκτης CAC στο Παρίσι διαμορφώνεται στο +0,45% και τις 3.054 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v