Με ανοδική... ”φόρα” οι ευρωαγορές

Ψηλότερα στοχεύουν σήμερα οι ευρωαγορές, καθώς η αισιοδοξία των επενδυτών ενισχύεται και από τα στοιχεία για αύξηση των λιανικών πωλήσεων στη Γερμανία.Με ενδιαφέρον αναμένουν εξάλλου οι επενδυτές τα καινούρια επιτόκια από την ΕΚΤ εντός της εβδομάδος, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Wall θα καταγράψει σήμερα και νέα κέρδη.

Ψηλότερα στοχεύουν σήμερα οι ευρωαγορές, καθώς η αισιοδοξία των επενδυτών ενισχύεται από τα στοιχεία για αύξηση των λιανικών πωλήσεων στη Γερμανία.

Εξάλλου, με ενδιαφέρον αναμένονται τα ”καινούρια επιτόκια” από την ΕΚΤ εντός της εβδομάδος, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Wall Street θα καταγράψει σήμερα και νέα κέρδη.

Αναλυτικότερα, οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία αυξήθηκαν τον Απρίλιο σε σχέση με το Μάρτιο κατά 1,7%, και κατά 0,8% σε ετήσια βάση. Η αύξηση των λιανικών πωλήσεων ήταν η πρώτη μετά από τρεις μήνες και εκλήφθηκε από αναλυτές και επενδυτές ως ένδειξη ισχυροποίησης της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.

Σε ό,τι αφορά τα επιτόκια στην Ευρωζώνη, οι αναλυτές συγκλίνουν προς μια μείωση των επιτοκίων κατά 0,5%, στο 2%, όταν η ΕΚΤ συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη, ως μέτρο ενθάρρυνσης της ανάπτυξης και ενίσχυσης της οικονομίας.

Πιέσεις δέχονται στη Φρανκφούρτη οι τίτλοι της γερμανικής αντασφαλιστικής Munich Re, η οποία για το ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο του 2003 ζημιές ύψους 238 εκ. ευρώ, ελαφρά μεγαλύτερες από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στον αντίποδα, ανοδικά κινείται η μετοχή της HVB, μετά και την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τη Citigroup για την προς πώληση θυγατρική της πρώτης, Norisbank.

Στο Λονδίνο, ανοδικά κινείται η μετοχή της φαρμακευτικής AstraZeneca, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει εντός της εβδομάδος ότι θα επενδύσει περί τα 30 εκ. δολάρια, για την παρασκευτή νέου φαρμάκου κατά της φυματίωσης.

Περί τις 4.098 μονάδες κινείται ο FTSE, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 1,25%. O δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώνεται στο +2,07%, και στις 3.044 μονάδες.

Εξάλλου, ο CAC 40 κερδίζει 1,28%, ανερχόμενος στις 3.029 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v