Ρευστοποιήσεις για FTSE- CAC, αντιστέκεται ο DAX

Οι ρευστοποιήσεις πιέζουν χαμηλότερα Λονδίνο και Παρίσι, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να καταγράφουν τα ”βαριά χαρτιά” και ο ασφαλιστικός κλάδος, μετά και τις χθεσινές απώλειες του Dow. Σθεναρή αντίσταση από DAX, καθώς μετά και τις χθεσινές απώλειες, αρκετές μετοχές διαπραγματεύονται σε ελκυστικά επίπεδα.

Οι ρευστοποιήσεις πιέζουν χαμηλότερα Λονδίνο και Παρίσι, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να καταγράφουν τα ”βαριά χαρτιά” και οι μετοχές του ασφαλιστικού κλάδου, μετά και τις χθεσινές απώλειες του Dow.

Σθεναρή αντίσταση παρουσιάζει προς το παρόν ο DAX, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι, μετά και τις χθεσινές απώλειες, αρκετές μετοχές διαπραγματεύονται σε ελκυστικά επίπεδα.

Αναλυτικότερα, σημαντικές πιέσεις καταγράφονται στον ασφαλιστικό κλάδο, με τους τίτλους της Axa και της Aegon να παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες απώλειες, περί το 2%.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας Merck, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι σταματά τις έρευνές της για την παρασκευή φαρμάκου για το διαβήτη.

Εξάλλου, η ανακοίνωση της βρετανικής τηλεπικοινωνιακής Cable & Wireless ότι σχεδιάζει να απολύσει το μισό προσωπικό από τα κεντρικά της γραφεία στο Λονδίνο, οδηγεί σε απώλειες τόσο την μετοχή της, όσο και πολλές μετοχές του κλάδου.

Στις 4.063 μονάδες κινείται ο FTSE, καταγράφοντας απώλειες 0,47%. Ο δείκτης CAC στο Παρίσι κινείται περί το –0,65%, στις 2.950,77 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 0,65%, διαμορφούμενος στις 2.925 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v