Ευρώ, futures και εταιρικά ρίχνουν τις ευρωαγορές

Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωαγορές, καθώς στις ανησυχίες από την ανοδική τροχιά του ευρώ προστέθηκαν και τα αρνητικά futures στη Wall. Επιπρόσθετη επιβάρυνση του χρηματιστηριακού κλίματος προκαλούν και τα χειρότερα του αναμενόμενου αποτελέσματα τριμήνου των Fortis και MLP.

Διευρύνονται οι απώλειες για τις ευρωαγορές, καθώς στις ανησυχίες από την ανοδική τροχιά του ευρώ προστέθηκε και η εικόνα των futures στη Wall, τα οποία κάνουν λόγο για πτωτικό άνοιγμα.

Εξάλλου, επιπρόσθετη επιβάρυνση του χρηματιστηριακού κλίματος προκαλούν και χειρότερα του αναμενόμενου αποτελέσματα τριμήνου των Fortis και MLP.

Αναλυτικότερα, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό έναντι του δολαρίου (1,1914), ενώ, σύμφωνα με τους αναλυτές, δεν διαφαίνεται κάτι στον ορίζοντα το οποίο να μπορεί να ανακόψει την ανοδική του τροχιά.

Εξάλλου, πτωτικά αναμένεται να ξεκινήσει η συνεδρίαση στη Wall σύμφωνα με τα futures, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται από τις ΗΠΑ τα μακροοικονομικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη Μαΐου και τις πωλήσεις νέων κατοικιών Απριλίου (17:00 ώρα Ελλάδος).

Οι αναλυτές προβλέπουν αύξηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, στις 84 μονάδες από τις 81 τον Απρίλιο, και κάμψη των πωλήσεων νέων κατοικιών, στις 985000 τον Απρίλιο από τις 1.012.000 τον Μάρτιο.

Αναλυτικότερα, απώλειες καταγράφουν οι τίτλοι της εταιρίας παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Fortis, συμπαρασύροντας το σύνολο σχεδόν του κλάδου, καθώς ανακοίνωσε μεγαλύτερη του αναμενόμενου μείωση της κερδοφορίας για το α’ τρίμηνο του έτους.

Εξάλλου, απώλειες σημειώνει στη Φρανκφούρτη η μετοχή της MLP, της οποίας η κερδοφορία για το α’ τρίμηνο σημείωσε αύξηση μικρότερη από τις προβλέψεις.

Στις μετοχές των εξαγωγικών εταιριών οι οποίες υποχωρούν λόγω των ανησυχιών από την άνοδο του ευρώ συγκαταλέγονται οι Volkswagen, Philips, και Bayer.

Στις 3.921 μονάδες κινείται ο FTSE στο Λονδίνο, καταγράφοντας απώλειες 1,46%. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί περί το 1,95%, στις 2.773 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο CAC 40 διαμορφώνεται στο -1,9% και στις 2.829 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v