Οι ασφαλιστικές ώθησαν τις ευρωαγορές

Ανέκαμψαν από τις απώλειες της Πέμπτης οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αναθάρρησαν από τα θετικά νέα των ασφαλιστικών εταιριών Zurich Financial και Royal και Sun Alliance, αλλά και τα αποτελέσματα της British Telecom.

Με κέρδη έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, ενθαρρυμένες από τα θετικά εταιρικά νέα, κυρίως ασφαλιστικών εταιριών.

Η BT σημείωσε άνοδο, καθώς η βρετανική τηλεπικοινωνιακή εταιρία προχώρησε σε σημαντική αύξηση του μερίσματός της, στις 6,5 πένες από τις 2 πένες, ενώ σημείωσε 44% αύξηση στα προ φόρων κέρδη της.

Παράλληλα, σημαντικά ήταν τα κέρδη για τη μετοχή της βρετανικής ασφαλιστικής εταιρίας Royal & Sun Alliance, που ανακοίνωσε υψηλότερη από την αναμενόμενη αύξηση στα κέρδη του πρώτου τριμήνου της.

Επιπλέον, η ανακοίνωση της Zurich Financial ότι θα επανέλθει στην κερδοφορία φέτος, ανακοινώνοντας παράλληλα αύξηση των κερδών της για το πρώτο τρίμηνο, ενίσχυσε τη μετοχή της ελβετικής ασφαλιστικής εταιρίας.

Άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της βελγο-ολλανδικής ασφαλιστικής Fortis, μετά την αναβάθμιση των μετοχών της από την Goldman Sachs.

Αντίθετα, πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές της Siemens, μετά την ανακοίνωσή της ότι προτίθεται να εκδώσει ομόλογα μετατρέψιμα σε μετοχές, αξίας 2,5 δισ. ευρώ.

Από τις 401 ευρωπαϊκές εταιρίες που είχαν έως τις 16 Μαΐου ανακοινώσει αποτελέσματα, το 35% ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών της Thomson Financial, ενώ το 43% ήταν χαμηλότερο των εκτιμήσεων.

Με κέρδη της τάξεως του 1,37% έκλεισε ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο, στις 3.990,40 μονάδες. Υψηλότερα κατά 0,77% έκλεισε και ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι, στις 2.903,27 μονάδες.

Ανοδικά κινείται και ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, που βρίσκεται στις 2.842,18 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,53%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v