Zurich Financial: Αύξηση κερδών για το α΄ τρίμηνο

Ελπίδες για την ανάκαμψη της Zurich Financial προκάλεσε η αύξηση των κερδών της τρίτης μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας της Ευρώπης κατά το πρώτο τρίμηνο του 2002. Εξάλλου, η διοίκηση της εταιρίας διετύπωσε την αισιοδοξία της για την κερδοφορία στο σύνολο του έτους.

Zurich Financial: Αύξηση κερδών για το α΄ τρίμηνο
Αύξηση στα κέρδη του πρώτου φετινού τριμήνου σημείωσε η τρίτη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία της Ευρώπης, Zurich Financial, ενώ δήλωσε ότι είναι καθ’ οδόν να καταγράψει κέρδη για το έτος, μετά τις σημαντικές ζημιές του 2002.

Η αύξηση των ασφαλίστρων και η εξαγορά μονάδας ασφάλειας ζωής της Deutsche Bank στην Ηπειρωτική Ευρώπη βοήθησαν τα κέρδη να φτάσουν τα 114 εκατ. δολάρια, από τα 6 εκατ. δολάρια που ήταν κατά το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Αν και οι προβλέψεις έκαναν λόγο για αύξηση των καθαρών κερδών στα 195 εκατ. δολάρια, ο διπλασιασμός των λειτουργικών κερδών στα 785 εκατ. δολάρια, από τα 391 εκατ. δολάρια, ξεπέρασε κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών, που έκαναν λόγο για λειτουργικά κέρδη ύψους 374 εκατ. δολαρίων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας της Ελβετίας, Τζέιμς Σίρο, επανέλαβε ότι η Zurich Financial θα επιστρέψει φέτος στην κερδοφορία, μετά από δύο συνεχόμενα ζημιογόνα έτη.

Συγκεκριμένα, πέρυσι οι ζημιές της εταιρίας έφτασαν τα 3,4 δισ. δολάρια, καθώς αύξησε τα αποθεματικά ρευστότητας και προχώρησε σε διαγραφές αξιών επενδύσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v