”Νομισματικές” πιέσεις δέχεται η Ευρώπη

Πιέσεις δέχονται οι ευρωαγορές, καθώς οι δηλώσεις της Philips για τις αρνητικές επιπτώσεις του ισχυρού ευρώ και του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος οδήγησαν σε ρευστοποιήσεις τίτλων εξαγωγικών εταιριών. Με ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές την ομιλία Greenspan το απόγευμα.

Πιέσεις δέχονται οι ευρωαγορές, καθώς οι ανακοινώσεις της Philips για τις αρνητικές επιπτώσεις του ισχυρού ευρώ και του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος στις πωλήσεις της, ενέτειναν τους φόβους των επενδυτών και οδήγησαν σε ρευστοποιήσεις τίτλων εξαγωγικών εταιριών.

Αναλυτικότερα, η εταιρία δια του διευθύνοντος συμβούλου της, Gerard Kleisterlee δήλωσε ότι το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον και η υποχώρηση του δολαρίου προκαλούν πιέσεις στις πωλήσεις, ειδικά στα ηλεκτρικά είδη μαζικής κατανάλωσης και στον τομέα των ημιαγωγών”

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Fed θα μιλήσει για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας και την οικονομική πολιτική στις 4:30 το απόγευμα. Αναλυτές επισημαίνουν ότι οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να ανιχνεύσουν ”ενδείξεις” για μείωση των επιτοκίων και σχόλια για το ”ασθενές” δολάριο στα λόγια του Alan Greenspan.

Ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της αλυσίδας λιανικών πωλήσεων Sainsbury, η οποία ανακοίνωσε αύξηση της κερδοφορίας της κατά 16,8% για το οικονομικό έτος.

Με άνοδο διεξάγεται η συνεδρίαση στο χρηματιστήριο του Παρισιού για τη μετοχή της Vivendi.

Πτωτική τροχιά καταγράφουν οι τίτλοι της Thiel Logistics, η οποία κατέγραψε ζημιές για το α’ τρίμηνο, έναντι κερδών στην αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Περί τις 3.948 μονάδες κινείται ο FTSE στο Λονδίνο, στο -0,60%. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,10%, στις 2.825 μονάδες.

Στις 2.861 μονάδες και στο -0,54% ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v