Με κέρδη έκλεισαν Λονδίνο και Παρίσι

Ανέκαμψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η αύξηση του ΑΕΠ της Γαλλίας, και οι θετικές ανακοινώσεις του νέου CEO της Deutsche Telekom, αναπτέρωσαν τις ελπίδες των επενδυτών για ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Με κέρδη έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς την άνοδο οδήγησαν οι εταιρίες τροφίμων και ποτών, με τους επενδυτές να δείχνουν προτίμηση σε εταιρίες που έχουν σταθερά εισοδήματα, εν μέσω οικονομικής επιβράδυνσης.

Παράλληλα, η αύξηση του γαλλικού ΑΕΠ κατά 0,3% για το πρώτο τρίμηνο του έτους, αναπτέρωσε τις ελπίδες των επενδυτών για ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Ωστόσο, η υποβάθμιση των ασφαλιστικών από την UBS Warburg οδήγησε χαμηλότερα εταιρίες όπως η Axa και η Aegon.

Βουτιά πραγματοποίησε η μετοχή της EMI Group, καθώς ανακοίνωσε ότι η δισκογραφική αγορά θα συνεχίσει να υποχωρεί.

Η Deutsche Telekom σημείωσε σημαντική άνοδο, μετά την ανακοίνωση του διευθύνοντα συμβούλου της, Kai-Uwe Ricke ότι η γερμανική τηλεπικοινωνιακή εταιρία πρόκειται να επιστρέψει φέτος στην κερδοφορία, για πρώτη φορά από το 2000.

Στον κλάδο των ποτών, κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές της Diageo και της Heineken, ενώ στα τρόφιμα, ανοδικά κινήθηκε η εταιρία Carrefour.

Η μετοχή της μεγαλύτερης εταιρίας ορθοπεδικών ειδών της Ευρώπης, της ελβετικής Centerpulse, ενισχύθηκε σημαντικά μετά από την ανακοίνωση ότι η αμερικανική Zimmer Holdings προσέφερε 3,22 δισ. δολάρια για την εξαγορά της, ποσό κατά 19% υψηλότερο από την προσφορά της βρετανικής Smith & Nephew.

Με κέρδη της τάξεως του 0,77% έκλεισε το χρηματιστήριο του Λονδίνου, με το δείκτη FTSE 100 στις 3.971,60 μονάδες. Ενισχυμένος κατά 0,35% έκλεισε και ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι, στις 2.877,26 μονάδες.

Υψηλότερα κινείται αυτή την ώρα και ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, διαμορφούμενος στις 2.857,47 μονάδες, καταγράφοντας 0,24% άνοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v