Συγχωνεύονται τα χρηματιστήρια Σουηδίας-Φινλανδίας

Τις δυνάμεις τους ενώνουν το σουηδικό με το φινλανδικό χρηματιστήριο, καθώς ανακοίνωσαν σήμερα ότι πρόκειται να συγχωνευτούν δημιουργώντας τον νέο όμιλο OM Hex, ενώ προσκάλεσαν και άλλες αγορές της Σκανδιναβίας και της Bαλτικής να ενωθούν μαζί τους.

Συγχωνεύονται τα χρηματιστήρια Σουηδίας-Φινλανδίας
Την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε συγχώνευση ανακοίνωσαν το σουηδικό με το φινλανδικό χρηματιστήριο, προκειμένου να δημιουργήσουν μία ισχυρή αγορά στην Σκανδιναβική Χερσόνησο.

Τα δύο χρηματιστήρια, προσκάλεσαν και άλλες αγορές της Σκανδιναβίας και της Bαλτικής να ενωθούν μαζί τους, είτε μέσω συγχώνευσης, είτε διευρύνοντας την υπάρχουσα συνεργασία τους.

Η ιδιοκτήτρια του χρηματιστηρίου της Στοκχόλμης, OM, έχει ήδη ευρεία συνεργασία με τα χρηματιστήρια της Κοπενχάγης, του Όσλο και του Ρέικιαβικ, μέσω της συμμαχίας Norex, ενώ η Hex, το φινλανδικό χρηματιστήριο, ελέγχει τα χρηματιστήρια της Εσθονίας και της Λετονίας.

Η συνένωση των δύο αγορών, ενδέχεται να περιορίσει τις πιθανότητες για την προσπάθεια εξαγοράς του νέου ομίλου OM Hex, σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, καθώς οι πιθανοί αγοραστές, το LSE και το Deutsche Borse περιμένουν το αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης.

Μακροπρόθεσμα ωστόσο, είναι πιθανό να αυξήσει τις πιθανότητες για την κατάθεση προσφοράς για την εξαγορά του ομίλου, δεδομένου ότι συνεχίζονται οι συγχωνεύσεις στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η OM, που έχει ήδη το 15,6% της Hex, θα αποκτήσει το 71% της νέας εταιρίας μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης και η Hex θα έχει το υπόλοιπο 29%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v