Ανοδική τάση... ”made in USA” για τις ευρωαγορές

Ανοδική είναι η τάση στις ευρωαγορές, μετά τη χθεσινή θετική συνεδρίαση στη Wall, με τον DAX να δέχεται πιέσεις από τα αρνητικά αποτελέσματα τριμήνου της Allianz. Πρόσθετη ”ώθηση” στον FTSE από προβλέψεις της ΒοΕ για ενίσχυση της ανάπτυξης μέσα στο έτος.

Ανοδο καταγράφουν Φραγκφούρτη, Λονδίνο και Παρίσι, μετά τη χθεσινή θετική συνεδρίαση στη Wall.

Εξάλλου, πιέσεις καταγράφονται στο γερμανικό δείκτη λόγω των μεγαλύτερων του αναμενόμενου ζημιών της Allianz για το α’ τρίμηνο.

Πρόσθετη ”ώθηση” δέχεται ο FTSE από τις προβλέψεις της Τράπεζας της Αγγλίας για ενίσχυση της ανάπτυξης στη Βρετανία μέσα στο έτος.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Allianz, παρασύροντας σε πτώση το σύνολο σχεδόν του ασφαλιστικού κλάδου στη Γερμανία, η οποία ”απογοήτευσε” καταγράφοντας μεγαλύτερες του αναμενόμενου ζημιές ύψους 520 εκ. ευρώ για το α’ τρίμηνο του έτους.

Ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της αντασφαλιστικής Scor, μετά την ανακοίνωσή της ότι κατέγραψε για το α’ τρίμηνο κέρδη της τάξεως των 31 εκ. ευρώ, σε σχέση με κέρδη 7 εκ. ευρώ στην αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των ασφαλιστικών Legal&General και Old Mutual στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Στις 4.038 μονάδες κινείται ο FTSE , καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 0,69%. Περί τις 3.021 μονάδες και στο +0,8% κινείται ο CAC 40 στο Παρίσι.

Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 0,39% και στις 3.001 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v