Η Deutsche Telekom έδωσε ώθηση στις ευρωαγορές

Υψηλότερα έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οδηγούμενες από τις τηλεπικοινωνιακές εταιρίες, ενώ επηρεάσθηκαν και από την ανοδική πορεία του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Με κέρδη έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, παραβλέποντας την σημαντική υποχώρηση του γερμανικού ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο, αλλά και την υποχώρηση του δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ.

Την άνοδο οδήγησαν οι τηλεπικοινωνίες, αρχής γενομένης από την Deutsche Telekom, που επέστρεψε στην κερδοφορία μετά από δύο έτη. Ανοδικά κινήθηκε και η μετοχή της France Telecom, που χθες αναβαθμίστηκε από την Standard & Poor’s, μετά από έξι έτη συνεχών υποβαθμίσεων.

Παράλληλα, κέρδη κατέγραψαν οι εταιρίες κοινής ωφέλειας, όπως η E.ON, που αύξησε τις προβλέψεις της για το έτος. Η ανακοίνωση της Gas Natural ότι σχεδιάζει να αυξήσει σταδιακά το μέρισμά της, έδωσε ώθηση στη μετοχή της.

Ανοδικά κινήθηκε και η μετοχή της ThyssenKrupp, καθώς τα αποτελέσματα του δεύτερου οικονομικού τριμήνου της ήταν υψηλότερα των προβλέψεων. Ανοδικά κινήθηκε και η βρετανική επενδυτική εταιρία 3I Group, καθώς ανακοίνωσε βελτιωμένα αποτελέσματα και προχώρησε σε αύξηση του μερίσματός της.

Η στερλίνα ενισχύθηκε ελαφρώς έναντι του ευρώ, μετά από δημοσίευμα του BBC που έκανε λόγο ότι ο υπουργός οικονομικών της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χώρα του δεν είναι έτοιμη για να υιοθετήσει το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα.

Το πρωθυπουργικό γραφείο στο Λονδίνο δήλωσε σήμερα ότι θα ανακοινώσει στις 9 Ιουνίου την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης αν θα προτείνει ή όχι την ένταξη της χώρας στην Ευρωζώνη.

Με κέρδη της τάξεως του 0,91% έκλεισε το Λονδίνο, με το δείκτη FTSE 100 στις 4.011,10 μονάδες. Υψηλότερα έκλεισε και το Παρίσι, με το δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 1,15%, στις 2.995,98 μονάδες.

Κέρδη της τάξεως του 1,55% καταγράφει αυτή την ώρα και ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, στις 2.971,33 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v