Πιέσεις σε Ευρώπη από επιθέσεις και εταιρικά νέα

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στις ευραγορές, αφού εταιρικά αποτελέσματα (όπως αυτό από την HVB) σε συνδυασμό με την ανησυχία για τις επιθέσεις στη Ριάντ, αντισταθμίζουν τη θετική επιρροή από τη χθεσινή συνεδρίαση στη Wall Street.

Σε αρνητική μετέτρεψαν την τάση στις ευρωαγορές οι πιέσεις από εταιρικά νέα, όπως αυτό από την γερμανική τράπεζα HVB, αλλά και οι ανησυχίες για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Ριάντ.

Αντίθετα λειτουργούσε στην αρχή της συνεδρίασης η χθεσινή θετική συνεδρίαση στη Wall Street.

Συγκεκριμένα, η HVB, αν και βελτίωσε τα λειτουργικά της αποτελέσματα, εμφάνισε ζημίες για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς οι περικοπές κόστους δεν ήταν αρκετές να αντισταθμίσουν την λογιστική ”τρύπα” που δημιούργησε η απαξίωση επενδύσεων στην οποία προχώρησε το ίδρυμα.

Πτωτική αναμένεται η ημέρα για τον ευρωπαϊκό κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς η Goldman Sachs προχώρησε σε υποβάθμισή του σε neutral από attractive, επικαλούμενη τη άνοδο του ευρώ και το πλήγμα των εξαγωγών.

Αντίθετα, θετική εκτιμάται η συνεδρίαση για τις εταιρίες πολυτελών ειδών, αφού η CSFB ξεκίνησε την κάλυψη του κλάδου με σύσταση για market weight.

Στο +0,06% και κοντά στο όριο των 4.000 μονάδων (στις 3.989)διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο, ενώ πτώση της τάξης του 0,75% εμφανίζει ο δείκτης DAX, στο επίπεδο των 2.915 μονάδων.

Οριακή πτώση 0,04% για τον γαλλικό CAC 40, ο οποίος διαμορφώνεται στις 2.962 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v