Τεχνολογικές και Wall ”ανεβάζουν” FTSE και CAC

Σε θετικό έδαφος κινούνται FTSE και CAC, ωθούμενοι κυρίως από μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, καθώς το κλίμα διαμορφώνει το ράλι της Παρασκευής στη Wall, ενώ παραμένουν οι ανησυχίες για την ”τρελή κούρσα” του ευρώ. Πιέσεις δέχεται ο DAX, μετά την ανακοίνωση της Linde AG ότι δεν θα φτάσει στο τρέχον έτος την κερδοφορία του 2002.

Σε θετικό έδαφος κινούνται FTSE και CAC, καθώς το κλίμα διαμορφώνει το ράλι της Παρασκευής στη Wall, ενώ παραμένουν οι ανησυχίες από την ”τρελή κούρσα” του ευρώ για τις εξαγωγές στις ΗΠΑ. Πιέσεις δέχεται ο DAX στη Φρανκφούρτη, μετά την ανακοίνωση της Linde AG ότι δεν θα πετύχει στο τρέχον έτος τα επίπεδα της κερδοφορίας του 2002.

Η έντονα ανοδική τροχιά του ευρώ έναντι του δολαρίου προκαλεί πιέσεις στις ευρωπαϊκές εξαγωγικές εταιρίες, μετά και τις δηλώσεις του αμερικανού υπουργού οικονομικών John Snow, σύμφωνα με τις οποίες ”το φτηνότερο δολάριο θα είναι καλό για τις αμερικανικές εξαγωγές” με τις Royal Philips, Thomson και Clariant να σημειώνουν τη μεγαλύτερη υποχώρηση.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της KPN, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι κατέγραψε κέρδη 770 εκ. ευρώ για το α’ τρίμηνο του 2003, έναντι ζημιών 348 εκ. ευρώ στην αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Κέρδη καταγράφουν και οι τίτλοι της αγγλικής εταιρίας λιανικών πωλήσεων Selfbridges, μετά την είδηση ότι συμφώνησε στην πρόταση εξαγοράς του Καναδού δισεκατομμυριούχου Garen Weston, ο οποίος προσέφερε 3,87 στερλίνες για κάθε μετοχή της.

Στις 3.983,1 μονάδες διαμορφώνεται ο FTSE στο Λονδίνο, σημειώνοντας κέρδη 0,35%. Ανοδικά κατά 0,60% και στις 2.990 μονάδες κινείται ο CAC 40 στο Παρίσι.

Πτωτικά κατά 0,27% και στις 2.948,67 μονάδες κινείται ο DAX στη Φρανκφούρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v