Με κέρδη έκλεισε η εβδομάδα στις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, ανακτώντας μέρος των χθεσινών απωλειών που προκλήθηκαν μετά από την απόφαση της ΕΚΤ να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, παρά το γεγονός ότι παραμένει αποδυναμωμένη η ευρωπαϊκή οικονομία.

Ανέκαμψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά από δύο μέρες υποχώρησης, αγνοώντας την υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής σε Βρετανία και Γερμανία κατά τον Μάρτιο.

Η BMW συνέχισε να καταγράφει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κέρδη, καθώς ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές της DaimlerChrysler και της Renault.

Ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της μεγαλύτερης τράπεζας της Ολλανδίας, ABN Amro, μετά την αναβάθμιση της αξιολόγησή της για τη μετοχή, από την Deutsche Bank.

Παράλληλα, η Royal Ahold, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία λιανικής εμπορίας στην Ευρώπη, σημείωσε άνοδο, μετά από την ανακοίνωσή της ότι σχεδιάζει να μειώσει τις δαπάνες της και ενδέχεται να προχωρήσει στην πώληση περιουσιακών της στοιχείων, προκειμένου να εξασφαλίσει κεφάλαια για την μείωση του τεράστιου χρέους της.

Ωστόσο, η επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι όσον αφορά την ικανότητα των εταιριών να αυξήσουν τα κέρδη τους στο υπάρχον αρνητικό οικονομικό περιβάλλον.

Παράλληλα, η άνοδος του ευρώ στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας τετραετίας, παρά τη σημερινή υποχώρηση, συνεχίζει να περιορίζει τα κέρδη των εταιριών, όπως της ασφαλιστικής Aegon και της χημικής Clariant, που σημαντικό μέρος των εσόδων τους εξαρτάται από τις εξαγωγές.

Με άνοδο της τάξεως του 1,03% έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Λονδίνου, με το δείκτη FTSE 100 να διαμορφώνεται στις 3.969,40 μονάδες. Με κέρδη της τάξεως του 0,98% έκλεισε και ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι, στις 2.967,89 μονάδες.

Ανοδικά κινείται αυτή την ώρα και ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, διαμορφούμενος στις 2.934,42 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,67%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v