Νευρικότητα στην Ευρώπη, πτωτικά τα futures

Volkswagen και ανεργία δημιουργούν νευρικό κλίμα στη Γερμανία, ενώ οι τράπεζες καθορίζουν την πορεία της γαλλικής αγοράς. Αντίθετα, επιφυλακτικότητα παρά την άνοδο επικρατεί στο Λονδίνο σχετικά με τη διατήρηση της θετικής πορείας. Πτωτικά κινούνται τα futures στη Wall εν αναμονή των στοιχείων για τα αποθέματα χονδρικής.

Volkswagen και ανεργία δημιουργούν νευρικό κλίμα στη Γερμανία ενώ οι τράπεζες καθορίζουν την πορεία της γαλλικής αγοράς. Αντίθετα, επιφυλακτικότητα παρά την άνοδο επικρατεί στο Λονδίνο σχετικά με τη διατήρηση της θετικής πορείας. Πτωτικά κινούνται τα futures στη Wall εν αναμονή των στοιχείων για τα αποθέματα χονδρικής.

Ανοδικό κλίμα επικρατεί στην αγορά του Λονδίνου, με τη μετοχή της EasyJet να ανακάμπτει από τις αρχικές απώλειες, καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 3%. Η αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε τα σχέδιά της για περικοπή 50 εργατικών θέσεων, καθώς και ότι η προοπτική για τη μελλοντική πορεία παρέμεινε αβέβαιη.

Υψηλά είναι και τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιριών, με τις BP και Shell να σημειώνουν άνοδο της τάξης του 1,8% και 1,5% αντίστοιχα.

Εξάλλου, η γαλλική τράπεζα BNP Paribas καταγράφει κέρδη κατά 2%, ύστερα από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Κέρδη περί το 3% καταγράφει και η Commerzbank, καθώς εξέπληξε την αγορά με την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων για το τρίμηνο ύστερα από τις ζημίες του προηγουμένου έτους.

Οι μετοχές της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, Volkswagen, κινούνται περί το 2,5% χαμηλότερα, καθώς ανακοίνωσε πτώση 68% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου.

Εξάλλου, στο υψηλότερο επίπεδο της πενταετίας διαμορφώθηκε η ανεργία στη Γερμανία και σε ποσοστό 10,7%, ύστερα από την αύξηση κατά 0,1% του ποσοστού τον Απρίλιο.

Κέρδη κατά 3,2% σημειώνει η μετοχή της γαλλικής εταιρίας ποτών και ειδών πολυτελείας Pernod Ricard, καθώς ανακοίνωσε αύξηση 10,6% στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου.

Κατά 6,8% ενισχύεται η μετοχή της Bayer, της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας, καθώς ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου που ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της αγοράς.

Στις ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινωθούν τα στοιχεία για τα αποθέματα χονδρικής του Μαρτίου, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση 0,2% σε σχέση με το προηγούμενο ποσοστό ανόδου κατά 0,3%.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 0,68% στις 4033,5 μονάδες, ενώ άνοδο κατά 0,19% σημειώνει και ο CAC 40 στο Παρίσι. Ο DAX υποχωρεί περί το 0,31% στις 3057,53 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v