Διατηρείται η αισιοδοξία στις ευρωπαϊκές αγορές

Θετικό κλίμα επικράτησε σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, με τις τουριστικές, τεχνολογικές και ασφαλιστικές μετοχές να οδηγούν τη άνοδο. Οι επενδυτές προχώρησαν σε νέες τοποθετήσεις, φοβούμενοι, πιθανόν, ότι θα μείνουν εκτός μίας ενδεχόμενης νέας ανόδου των χρηματιστηρίων.

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές εν μέσω αισιοδοξίας ότι αναμένεται βελτίωση στα εταιρικά κέρδη. Κλειστό παρέμεινε σήμερα το χρηματιστήριο του Λονδίνου, λόγω αργίας.

Οι επενδυτές προχώρησαν σε νέες τοποθετήσεις, φοβούμενοι ότι θα μείνουν εκτός μίας ενδεχόμενης νέας ανόδου των χρηματιστηρίων, που έχει οδηγήσει κατά 20% υψηλότερα τις αγορές κατά τους τελευταίους δύο μήνες.

Κερδισμένες της σημερινής συνεδρίασης ήταν οι μετοχές των εταιριών που σχετίζονται με τον τουρισμό, καθώς μειώθηκαν τα νέα κρούσματα ατόμων που μολύνθηκαν από τον θανατηφόρο ιό Sars στο Χονγκ Κονγκ, ενώ στη Σιγκαπούρη δεν έχει αναφερθεί καμία νέα περίπτωση κατά τις τελευταίες δύο ημέρες.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των αεροπορικών εταιριών όπως η Deutsche Lufthansa και των τουριστικών εταιριών όπως η TUI και η Club Mediterranee.

Υψηλότερα κινήθηκαν και οι μετοχές των τεχνολογικών εταιριών, όπως οι STMicroelectronics και ASML καθώς οι αμερικανοί ανταγωνιστές τους, δήλωσαν ότι αυξάνουν τα αποθέματα των εμπορευμάτων τους, καθώς θεωρούν ότι θα υπάρξει αύξηση της ζήτησης για ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Κερδισμένες ήταν και οι ασφαλιστικές εταιρίες, όπως η ολλανδική Aegon καθώς η άνοδος των χρηματιστηριακών αγορών, ενισχύει την κεφαλαιακή τους βάση.

Ανοδικά κινήθηκε και η μετοχή της Nokia, καθώς κέρδισε συμφωνία η αξία της οποίας ξεπερνά τα 35 εκατ. δολάρια, για την επέκταση του δικτύου της φιλιππινέζικης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Globe Telecom .

Κέρδη κατέγραψε και η μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας της Ιταλίας, Telecom Italia Mobile, καθώς ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεών της κατά το πρώτο τρίμηνο.

Με κέρδη της τάξεως του 1,12% έκλεισε το Παρίσι, με το δείκτη CAC 40 στις 2.996,22 μονάδες. Υψηλότερα κινείται αυτή την ώρα και ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, διαμορφούμενος στις 1.512,43 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,58%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v