Πτώση για DAX και CAC, τόνωση σε Λονδίνο από Wall

Υποχώρηση σημειώνουν οι CAC 40 και DAX, καθώς το κλίμα επιβαρύνουν τα αρνητικά νέα για το δείκτη βιομηχανικής δραστηριότητας της ευρωζώνης αλλά και η ανησυχία για την πορεία των ευρωπαικών εξαγωγών. Σε αυτόνομη πορεία το Λονδίνο, το οποίο αντλεί δυνάμεις από τη συνολική αντίδραση της Wall στο τέλος της χθεσινής συνεδρίασης.



Σε αρνητικό έδαφος κινούνται Παρίσι και Φρανκφούρτη, με το κλίμα να διαμορφώνουν τα αρνητικά στοιχεία για το δείκτη βιομηχανικής δραστηριότητας της ευρωζώνης σε συνδυασμό και με τις ανησυχίες για τις ευρωπαϊκές εξαγωγές, λόγω του ισχυρού ευρώ, Σημάδια αυτονόμησης, δείχνει το Λονδίνο, αντλώντας δυνάμεις από τη συνολική αντίδραση της Wall στο τέλος της χθεσινής συνεδρίασης.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης βιομηχανικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη υποχώρησε στις 47,8 μονάδες τον Απρίλιο, σε σχέση με τις 48,4 μονάδες τον Μάρτιο. Οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο στις 49 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι οποιαδήποτε μέτρηση κάτω του 50 δείχνει συρρίκνωση.

Πτώση σημειώνει η μετοχή της Unilever, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου, σύμφωνα με την οποία, ενώ τα κέρδη της εταιρίας σημείωσαν αύξηση 45%, οι πωλήσεις της απογοήτευσαν.

Πτώση καταγράφουν οι τίτλοι της Bulgari SpA, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι η εξάπλωση της άτυπης πνευμονίας SARS, πλήττει σε σημαντικό βαθμό τις πωλήσεις της στις ασιατικές αγορές.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας Porsche AG, αφού η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 50%, λόγω του καινούριου της μοντέλου Cayenne SUV.

Αντίθετα, καθοδικά κινούνται οι μετοχές της Volkswagen AG, της οποίας οι πωλήσεις για το μήνα Απρίλιο σημείωσαν πτώση 16%.

Στις 3.890,7 μονάδες διαμορφώνεται ο FTSE 100 στο Λονδίνο, σημειώνοντας άνοδο 0,27%. Στο Παρίσι, ο CAC 40 κινείται στις 2.916 μονάδες και στο -1,19%.

Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει πτώση κατά 1,22% στις 2.908,2 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v