Wall, εταιρικά και SARS δίνουν τον τόνο σε Ευρώπη

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αφομοιώσουν τις τελευταίες εταιρικές ανακοινώσεις για τα κέρδη του α’ τριμήνου, ενώ θετικά επιδρά στο χρηματιστηριακό κλίμα το χθεσινό ράλι στη Wall σε συνδυασμό και με την ανακοίνωση του Π.Ο.Υ. για διαφαινόμενη ύφεση της SARS.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αφομοιώσουν τις τελευταίες εταιρικές ανακοινώσεις για τα κέρδη του α’ τριμήνου από εταιρίες όπως η Ericsson και η BASF, ενώ θετικά επιδρά στο χρηματιστηριακό κλίμα το χθεσινό ράλι στη Wall, σε συνδυασμό και με την ανακοίνωση του ΠΟΥ για διαφαινόμενη ύφεση της SARS.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι με τον πόλεμο στο Ιράκ να αποτελεί παρελθόν για τους επενδυτές, θα συνεχιστεί το κύμα ανόδου που ξεκίνησε στα μέσα του Μάρτη, με μικρές ενδιάμεσες διακυμάνσεις τεχνικού, κυρίως, χαρακτήρα.

Eξάλλου, θετικά συνεισφέρει και η ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σύμφωνα με την οποία η άτυπη πνευμονία SARS δείχνει να σημειώνει ύφεση στο Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, το Τορόντο και το Βιετνάμ.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της Ericsson, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας, σύμφωνα με την οποία κατέγραψε μεγαλύτερες του αναμενόμενου ζημιές για το α’ τρίμηνο, ενώ θα προχωρήσει και περαιτέρω απολύσεις στην προσπάθεια μείωσης του κόστους.

Άνοδο καταγράφει το σύνολο σχεδόν του κλάδου των χημικών βιομηχανιών, μετά την ανακοίνωση της γερμανικής BASF ότι τα κέρδη της για το α’ τρίμηνο σημείωσαν σημαντική άνοδο η οποία ξεπέρασε τις προβλέψεις.

Σε ανοδική τροχεία βρίσκονται και οι τίτλοι της γαλλικής τηλεφωνικής Alcatel SA, η οποία κατάφερε να μειώσει κατά το ήμισυ τις ζημιές της για το α’ τρίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Στις 3.963 μονάδες κινείται ο FTSE 100 στο Λονδίνο, σημειώνοντας άνοδο 0,59%. Κέρδη της τάξεως 0,99% καταγράφει ο CAC 40 στο Παρίσι, διαμορφούμενος στις 2.978,74 μονάδες.

Ανοδικά κατά 0,66% και στις 2.972,85 μονάδες κινείται ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v