Πιέσεις από τράπεζες και futures για ευρωαγορές

Κερδίζουν σταδιακά έδαφος οι ευρωαγορές μετά τις πτωτικές τάσεις που προκάλεσε αρχικά η προειδοποίηση της Deutsche Bank για το α’ τρίμηνο, καθώς τα θετικότερα του αναμενόμενου στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο Φεβρουαρίου βελτιώνουν το κλίμα. Πτωτικό άνοιγμα προδιαγράφουν τα futures στη Wall.

Πιέσεις (αν και περιορισμένες σε σχέση με το άνοιγμα) καταγράφουν οι ευρωαγορές, λόγω της απρόσμενης προειδοποίησης από τη Deutsche Bank για ζημιές στο α’ τρίμηνο, αλλά και εν όψει του αρνητικού ανοίγματος στη Wall Street.

Μικρή ανακούφιση προσφέρουν τα θετικότερα του αναμενόμενου στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο Φεβρουαρίου στην Ευρωζώνη.

Πιο συγκεκριμένα, το εμπορικό ισοζύγιο του Φεβρουαρίου κατέγραψε πλεόνασμα 5,2 δισ. ευρώ, έναντι ελλείματος 1,5 δισ. που ήταν η τελευταία μέτρηση και του πλεονάσματος 4 δισ. ευρώ που προέβλεπαν οι αναλυτές, γεγονός που συνετέλεσε και στην υποχώρηση των φόβων για αισθητή μείωση των εξαγωγών λόγω της ισχυροποίησης του ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και τα στοιχεία από τις ΗΠΑ για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών Μαρτίου και τα επιδόματα ανεργίας για την εβδομάδα μέχρι 20/4.

Οι αναλυτές προβλέπουν μείωση 0,5% στις παραγγελίες καταναλωτικών αγαθών, ενώ αναμένουν στις 425.000 τα επιδόματα ανεργίας, από τις 442.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτές επισημαίνουν εξάλλου ότι μετά τα υψηλά τριμήνου που βρέθηκαν οι ευρωαγορές μετά το χθεσινό κλείσιμο, αναζητούνται δυνάμεις που θα τροφοδοτήσουν μια εκ νέου ανοδική πορεία.

Πτώση καταγράφουν οι τίτλοι της Deutsche Bank, μετά την προειδοποίηση της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης ότι θα καταγράψει ζημίες 200 εκ. ευρώ για το α’ τρίμηνο του 2003, παρά τις προβλέψεις των αναλυτών για κέρδη.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της STM Electronics, παρά τα κέρδη που ανακοίνωσε χθες για το τρίμηνο.

Απώλειες σημειώνουν και οι τίτλοι της Siemens, η οποία παρά τη τα διατήρηση των προβλέψεών της για το 2003 εμφανίστηκε ανήσυχη για τις επιπτώσεις που ενδέχεται να επιφέρουν στα αποτελέσματά της η επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών.

Απώλειες 0,25% καταγράφει ο FTSE 100 διαμορφούμενος στις 3.956.5 μονάδες. Στις 2.952,4 μονάδες κινείται ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτης, καταγράφοντας πτώση 0,65%.

Ανοδικά κατά 0,32% και στις 2.972,75 μονάδες κινείται ο CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v