Με κέρδη άρχισε η εβδομάδα για τις ευρωαγορές

Υψηλότερα έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, οδηγούμενες από τις μετοχές των τηλεπικοινωνιακών εταιριών. Άνοδο σημείωσαν και εταιρίες τα έσοδα των οποίων αναμένεται να επηρεασθούν λιγότερο από την επιβραδυνόμενη οικονομική ανάπτυξη.

Με κέρδη έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καταφέρνοντας να ανακάμψουν από τις αρχικές απώλειες, με τις τηλεπικοινωνιακές εταιρίες να οδηγούν τη σημερινή άνοδο.

Επιπλέον, οι επενδυτές αναζήτησαν μετοχές εταιριών τα έσοδα των οποίων αναμένεται να επηρεασθούν λιγότερο από την επιβραδυνόμενη οικονομική ανάπτυξη, όπως της γαλλικής εταιρίας κοινής ωφέλειας Suez και της ασφαλιστικής εταιρίας Axa.

Η Deutsche Telekom, η μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή εταιρία της Ευρώπης, συνέχισε να καταγράφει κέρδη, καθώς έχει δηλώσει ότι αναμένει ”σημαντική” βελτίωση των φετινών αποτελεσμάτων της.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές της ολλανδικής Royal KPN και των βρετανικών Vodafone Group και Cable & Wireless, καθώς επηρεάσθηκαν από τα θετικά αποτελέσματα της αμερικανικής τηλεπικοινωνιακής εταιρίας Verizon.

Οι μετοχές της Nestle υποχώρησαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, εν αναμονή της αυριανής έκδοσης των αποτελεσμάτων της, καθώς εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει μειωμένες πωλήσεις.

Επιπλέον, πιέσεις ασκήθηκαν στην γερμανική εταιρία ημιαγωγών Infineon, που ανακοίνωσε αύξηση των ζημιών της για το δεύτερο τρίμηνο.

Παράλληλα, σημαντικές ήταν οι απώλειες για τη βρετανική εταιρία ασφάλειας Chubb, που δήλωσε ότι αναμένει ότι τα αποτελέσματά της για το έτος θα είναι χαμηλότερα των αναμενόμενων.

Με κέρδη της τάξεως του 0,73% έκλεισε ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο, στις 3.917,70 μονάδες. Υψηλότερα κατά 0,55% έκλεισε και ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι, στις 2.914,60 μονάδες.

Υψηλότερα κινείται αυτή την ώρα και ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, στις 2.944,15 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,53%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v