Διευρύνει τα κέρδη η Ευρώπη

Έντονα ανοδικό παραμένει το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην τελευταία συνεδρίαση πριν από το Πάσχα των Καθολικών, με αφορμή και τα εταιρικά αποτελέσματα της Nokia. Θετική αναμένεται και η συνεδρίαση στη Wall, εν αναμονή των στοιχείων για τα επιδόματα ανεργίας.

Έντονα ανοδικό παραμένει το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την τελευταία συνεδρίαση πριν από το Πάσχα των Καθολικών, καθώς τα αποτελέσματα της Nokia έδειξε το δρόμο για τα κέρδη. Θετική αναμένεται και η συνεδρίαση στη Wall, εν αναμονή των στοιχείων για τα επιδόματα ανεργίας.

Συγκεκριμένα, στη Νέα Υόρκη η αγορά περιμένει τα στοιχεία για τις αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση στις 410.000 από τον αριθμό των 405.000. Εξάλλου, λίγο ύστερα από την έναρξη της συνεδρίασης, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για το δείκτη βιομηχανικής δραστηριότητας της Φιλαδέλφεια, όπου αναμένεται να βελτιωθεί στο -7 από το -8.

Η Nokia καταγράφει κέρδη ύψους 4,1% καθώς η μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσε ότι τα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν 13% στα 977 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι το ποσό θα διαμορφωνόταν στα 929 εκατ. ευρώ.

Πτώση κατά 1,1% σημειώνει ο τίτλος της γαλλικής Vivendi Universal, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας media παγκοσμίως, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Computer διέψευσε τις φήμες σχετικά με πιθανή πρόταση εξαγοράς της μονάδας δισκογραφικών δραστηριοτήτων της Vivendi, Universal Music Group.

Απώλειες καταγράφει και η EMI Group κατά 5%, η τρίτη μεγαλύτερη δισκογραφική παγκοσμίως, ύστερα από τα χθεσινά κέρδη 13% που κατέγραψε εν μέσω αισιοδοξίας ότι μπορεί να υπάρχουν αγοραστές στον κλάδο της δισκογραφίας.

Πτώση καταγράφει η γερμανική εταιρία πληροφορικής SAP, καθώς παρά την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο, η Dresdner Kleinwort υποβάθμισε τη μετοχή της εταιρίας, καθώς ”η αγορά είχε ήδη προεξοφλήσει την αύξηση της κερδοφορίας της SAP”, ενδεικτικό του οποίου αποτελεί η αύξηση κατά 16% της μετοχής της, στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ημερών.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 3898,8 μονάδες με κέρδη 1,14% ενώ και ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο 1,98% στις 2879,49 μονάδες. Ο CAC 40 κερδίζει οριακά 0,07% στις 2896,09 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v