Τεχνολογικά τα κέρδη στις ευρωαγορές

Με σημαντικά κέρδη κινούνται στη συνεδρίαση της Τρίτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας την αντίστοιχη χθεσινή θετική πορεία της Wall Street, δεχόμενα την ώθηση των μετοχών του κλάδου πληφορικής, ύστερα από τα αισιόδοξα αποτελέσματα της IBM.

Με σημαντικά κέρδη ξεκινούν τη συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ύστερα και από τη χθεσινή θετική πορεία της Wall Street, δεχόμενα την ώθηση των μετοχών του κλάδου πληφορικής, ύστερα από τα αισιόδοξα αποτελέσματα της IBM.

Αντίστοιχα, κέρδη σημειώνει και η μετοχή της ελβετικής Novartis, καθώς ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η IBM, ύστερα από το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης στην αμερικανική αγορά, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν στα 20,1 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 19,9 δισ. δολάρια.

Η μεγαλύτερη εταιρία ηλεκτρονικών καταναλωτικών ειδών στην Ευρώπη, Royal Philips Electronics, ανακοίνωσε ότι για το πρώτο τρίμηνο είχε ζημίες ύψους 69 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της διακοπής λειτουργίας δύο εργοστασίων της.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 3889,8 μονάδες με κέρδη 1,05% ενώ και ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει άνοδο 1,85% στις 2927,06 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 1,44% στις 2816,59 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v