Munich Re και Allianz ωθούν τις ευρωαγορές

Την ανοδική τους κίνηση συνεχίζουν οι ευρωαγορές, καθώς καταγράφονται τοποθετήσεις σε ασφαλιστικούς τίτλους, μετά την αναβάθμιση των Munich Re και Allianz από τη Goldman. Μικτή εικόνα εμφανίζουν τα futures στη Wall, ενώ θετικά αναμένονται τα αμερικανικά macro.

Σε άνοδο οδηγούν τις ευρωαγορές, και κυρίως τη Φρανκφούρτη, οι ασφαλιστικές εταιρίες, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να ”ακούν” τις συστάσεις της Goldman Sachs, περί αύξησης θέσεων στις Munich Re και την Allianz.

Μικτή είναι η εικόνα των futures στη Wall Street, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται τα μακροοικονομικά στοιχεία από δείκτη τιμών παραγωγού, λιανικές πωλήσεις και δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης παν/μίου του Μίτσιγκαν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όλα τα στοιχεία αναμένονται θετικά, αφού οι τιμές παραγωγού εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν, ενώ λιανικές πωλήσεις και εμπιστοσύνη να αυξηθούν.

”Είναι σημαντικό ότι η οικονομική θέση των χρηματοοικονομικών εταιριών βελτιώνεται”, παρατηρεί trader της HSBC.

Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, με αιχμή της Peugeot, μετά την είδηση ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Δυτική Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 2% τον περασμένο μήνα.

Αγοραστικό ενδιαφέρον όμως φαίνεται να συγκεντρώνουν και αρκετές μετοχές τεχνολογίας, μετά τις ανακοινώσεις των αμερικανικών Juniper Networks Inc. και Foundry Networks, περί βελτιωμένων αποτελεσμάτων στο α΄ τρίμηνο.

Στο +0,59% και τις 3.825 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE 100, ενώ άνοδο της τάξης του 1,23% εμφανίζει ο δείκτης CAC 40, στις 2.843 μονάδες. Στο 2,28% και τις 2.758 μονάδες ο δείκτης DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v