Yahoo: Άνοδος 47% στα κέρδη α΄ τριμήνου

Ώθηση στη μετοχή της Yahoo έδωσε η απροσδόκητα μεγάλη άνοδος των κερδών της κατά 47% για το α΄ τρίμηνο, καθώς η στρατηγική που εφαρμόζει ο νυν διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Τέρι Σέμελ, φαίνεται να αποδίδει.

Yahoo: Άνοδος 47% στα κέρδη α΄ τριμήνου
Απροσδόκητα μεγάλη άνοδο -της τάξεως του 47%- σημείωσαν τα κέρδη της Yahoo για το α΄ τρίμηνο του έτους, ενώ η ιντερνετική εταιρία προχώρησε σε αύξηση των προβλέψεών της για τα ετήσια αποτελέσματά της.

Για το α΄ τρίμηνο η Yahoo είχε κέρδη 46,7 εκατ. δολαρίων ή 8 σεντς ανά μετοχή, ενώ πέρσι είχε ζημίες ύψους 53,6 εκατ. δολαρίων ή 9 σεντς ανά μετοχή, συμπεριλαμβανομένων έκτακτων δαπανών, ύψους 64,1 εκατ. δολαρίων.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 282,9 εκατ. δολάρια, από 192,7 εκατ. δολάρια, υπερβαίνοντας και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις που έκαναν λόγο για αύξηση έως 275 εκατ. δολάρια.

Η Yahoo αύξησε τις προβλέψεις της για τα ετήσια έσοδα στο 1,22-1,28 δισ. δολάρια, δείχνοντας ότι οι ρυθμοί ανάπτυξής της σε σχέση με το 2002 ενδέχεται να ενισχυθούν έως 34%.

Οι αρχικές προβλέψεις έκαναν λόγο για αύξηση 1,145-1,215 δισ. δολάρια. Επίσης, αναμένει ότι τα προ φόρων κέρδη της θα κυμανθούν μεταξύ 350-380 εκατ. δολαρίων, από 295-330 εκατ. δολάρια που προέβλεπε αρχικά.

Τα θετικά αποτελέσματα της Yahoo έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτά των ανταγωνιστών της, καθώς, όπως φαίνεται, η στρατηγική που εφαρμόζει ο νυν διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Τέρι Σέμελ, αποδίδει.

Ο Σέμελ προωθεί σειρά αλλαγών προκειμένου να καταστήσει πιο ελκυστικές τις υπηρεσίες που παρέχει η εταιρία στους διαφημιζόμενους, ενώ προσθέτει νέες επί πληρωμή υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v