Πτωτικά επιμένει η Ευρώπη

Αρνητικά εξακολουθούν να κινούνται οι ευρωαγορές ως αποτέλεσμα των ανησυχών των επενδυτών για την πορεία της ευρωπαικής οικονομίας και το ισχυρό ευρώ. Ελάχιστη στήριξη προσφέρουν τα futures της Wall που κινούνται νευρικά.

Σε αρνητικό έδαφος εξακολουθούν να κινούνται οι ευρωαγορές με τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας και τις επιπτώσεις από την ισχυροποίηση του ευρώ να υπερισχύουν των εξελίξεων από το Ιράκ.

Παράλληλα, η σημερινή έκθεση της ΕΚΤ η οποία κάνει λόγω για ”μέτρια ανάπτυξη” στην ευρωζώνη το 2003 και τα macro στοιχεία συντελούν στην παγίωση του ήδη αρνητικού κλίματος.

Εξάλλου, η ενίσχυση του ευρώ στον άξονα των 1,08 δολαρίων εκλαμβάνεται ως αρνητική από τους επενδυτές για τις πωλήσεις των ευρωπαϊκών εταιριών στις ΗΠΑ.

Στο Λονδίνο κατά 0,35% υποχωρεί ο FTSE διαμορφούμενος στις 3.847 μονάδες, με τους επενδυτές να περιμένουν την ανακοίνωση των βασικών επιτοκίων από την Bank of England νωρίς το απόγευμα. Τις κυριότερες πτωτικές πιέσεις ασκούν οι μετοχές της Royal Bank of Scotland και της Alliance & Leicester.

Πτωτικά κινείται το Παρίσι, με τον CAC 40 να υποχωρεί κατά 1,77% στις 2.836 μονάδες.



Σημαντικά υποχωρούν οι τίτλοι τίτλοι της Air France, ύστερα από την ανακοίνωση ότι ο αριθμός των επιβατών της μειώθηκε κατά 1,9% το Μάρτιο, κυρίως ως αποτέλεσμα του πολέμου στο Ιράκ.

Εξάλλου, πτώση καταγράφει η μετοχή της Carrefour, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει μείωση των πωλήσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2003, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της BNP Paribas.

Πτωτικά κινείται ο δείκτης DAX στις 2.728 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 0,21%.

Πτώση σημειώνουν οι μετοχές της Daimler Chrysler, η οποία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα δυσκολευτεί να επιτύχει τους στόχους της για το 2003, παρά το δυναμικό ξεκίνημα που έκανε στην αρχή του έτους.

Εξάλλου, διευρυμένο στα 42 δισ. δολάρια από τα 41,1 δισ. δολάρια αναμένεται το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ για το Φεβρουάριο. Επίσης μειωμένος κατά 20.000 αναμένεται ο αριθμός των επιδομάτων ανεργίας για την εβδομάδα μέχρι 6/4.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v