Ράλι ανόδου στις ευρωπαϊκές αγορές

Σημαντική ήταν η σημερινή άνοδος των ευρωπαικών χρηματιστηρίων, καθώς οι ευρωπαίοι φαίνεται να συμμερίζονται την ίδια αισιοδοξία με τους επενδυτές στις ΗΠΑ για ένα σύντομο τερματισμό του πολέμου στο Ιράκ.

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να προεξοφλούν τον ταχύ τερματισμό του πολέμου στο Ιράκ, καθώς τα αμερικανικά στρατεύματα κατέλαβαν καίρια σημεία στην Βαγδάτη.

Οι μετοχές των αεροπορικών εταιριών ενισχύθηκαν σημαντικά εν μέσω αισιοδοξίας ότι η ταξιδιωτική κίνηση πρόκειται να ανακάμψει σύντομα. Μεγάλη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της Lufthansa, της Air France, της British Airways και της Iberia.

Η εταιρία κατασκευής των αεροσκαφών Airbus, EADS, ήταν επίσης μεταξύ εκείνων που σημείωσαν σημαντική άνοδο. Κέρδη κατέγραψαν και η μετοχή της γερμανικής τουριστικής εταιρίας TUI και της βρετανικής MyTravel.

Νέα κέρδη σημείωσαν οι μετοχές των ασφαλιστικών Axa, Allianz και Aegon και από τις τράπεζες, ενισχυμένες ήταν η ελβετική CS Group, η γερμανική HVB Group, η βρετανική Lloyds και η ολλανδική ING.

Οι τηλεπικοινωνιακές εταιρίες Deutsche Telekom, Telecom Italia και Telefonica, κινήθηκαν ανοδικά, μετά την ανακοίνωση ότι προχώρησαν σε συμμαχία για την από κοινού προσφορά τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Ενισχυμένες ήταν και οι εταιρίες πολυτελών ειδών Louis Vuitton, Hermes International και Gucci.

Η βρετανο-ελβετική εταιρία ορυχείων Xstrata ενισχύθηκε σημαντικά μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της αυστραλιανής εταιρίας MIM.

Άνοδο σημείωσαν και οι μετοχές της Fiat, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας πώλησης της Fiat Avio.

Με κέρδη της τάξεως του 3,18% έκλεισε το χρηματιστήριο του Λονδίνου, με το δείκτη FTSE 100 να διαμορφώνεται στις 3.935,80 μονάδες. Ενισχυμένο κατά 3,44% ήταν και ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι, στις 2.935,68 μονάδες.

Σημαντικά είναι τα κέρδη που καταγράφει αυτή την ώρα και το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με το δείκτη DAX υψηλότερα κατά 4,58%, στις 2.775,71 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v