Η ”μάχη της Βαγδάτης” ενισχύει τις ευρωαγορές

Ανοδικό ράλι σημειώνουν οι βασικές ευρωαγορές, με αφορμή τις ραγδαίες και θετικές για τους ”δυτικούς” εξελίξεις στη μάχη της Βαγδάτης και την προσδοκία ότι ο πόλεμος θα ολοκληρωθεί σύντομα, όπως αναφέρουν οι αναλυτές.

Σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι βασικές ευρωαγορές, με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στη μάχη της Βαγδάτης και την προσδοκία ότι ο πόλεμος ολοκληρώνεται σύντομα.

Αναλυτικότερα, τα παλάτια του Σαντάμ ελέγχουν οι Αγγλοσαξονικές δυνάμεις, ύστερα από επίθεση που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί εναντίον του κέντρου της Βαγδάτης.

Ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο Σαντάμ δεν μπορεί να ελέγξει τις δυνάμεις του, προβλέποντας παράλληλα ως θέμα χρόνου την τελική κατάληψη της ιρακινής πρωτεύουσας.

Σκληρές μάχες πραγματοποιούνται για την κατάληψη γεφυρών επί του Τίγρη, μεταξύ Ιρακινών και Αμερικανών, ενώ με αμείωτη ένταση βομβαρδίζονται σημεία στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Εξάλλου, την πόλη Καρμπάλα ελέγχουν πλήρως οι Αμερικανικές δυνάμεις ,ενώ προς το κέντρο της Βασόρα προωθούνται οι βρετανοί.

Στα εταιρικά νέα, κέρδη σημειώνει η μετοχή της Vodafone, ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρίας ότι αυξήθηκαν οι συνδρομητές της, ενώ ανάλογα κινείται η μετοχή της Τelecom Italia.

Αντίθετα σε αρνητικό έδαφος βρίσκονται οι τίτλοι της Sainsbury, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε περικοπές προσωπικού.

Πτώση και για τη μετοχή της Ahold με την εταιρία να ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις υψηλόβαθμων στελεχών της.

Στις 3.911 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100, σημειώνοντας κέρδη 2,54%, ενώ στις 2.771 μονάδες βρίσκεται ο DAX, καταγράφοντας κέρδη 4,42%.

Εξάλλου, στις 2.956 μονάδες βρίσκεται ο CAC 40, με κέρδη 4,19%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v