Ανοδικά η Ευρώπη, την ανεργία περιμένει η Wall

Με σημαντικά κέρδη συνεχίζουν τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές ύστερα από τις θετικές εξελίξεις για τους συμμάχους στο μέτωπο του Ιράκ, ενώ η πτώση των τεχνολογικών περιορίζει την άνοδο στο Λονδίνο. ”Ανάμικτα” μηνύματα στέλνει η Wall, που περιμένει τα στοιχεία για την ανεργία.

Με σημαντικά κέρδη συνεχίζουν τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές ύστερα από τις θετικές εξελίξεις για τους συμμάχους στο μέτωπο του Ιράκ, ενώ η πτώση των τεχνολογικών περιορίζει την άνοδο στο Λονδίνο. ”Μπερδεμένα” μηνύματα στέλνει η Wall, που περιμένει τα στοιχεία για την ανεργία.

Αναλυτές σχολιάζουν πως τα futures στην αμερικανική αγορά κάνουν λόγο για μικτά πρόσημα στην έναρξη της συνεδρίασης, περιμένουν ωστόσο σημαντικές μεταβολές όταν ανακοινωθούν τα στοιχεία για την ανεργία.

Αναλυτές σχολιάζουν χαρακτηριστικά ότι καθώς έχει επιτευχθεί κάποια πρόοδος στον πόλεμο στο Ιράκ, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται ξανά στα εταιρικά νέα και στις ειδήσεις για την οικονομία.

Σημαντικά κέρδη κοντά στο 5% καταγράφει η μετοχή της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας Bayer, καθώς κέρδισε τη δεύτερη δικαστική διαμάχη σχετικά με τις παρενέργειες του φαρμάκου Baycol.

Η STMicroelectronics, η μεγαλύτερη εταιρία χάρτου της Ευρώπης, υποχώρησε κατά 3,9%, καθώς τα έσοδά της για το πρώτο τρίμηνο ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, εξαιτίας της υποχώρησης των τιμών και της μείωσης των παραγγελιών από τους πελάτες της.

Κέρδη της ταξης του 1,8% καταγράφει η μετοχή της γερμανικής Munich Re, της μεγαλύτερης αντασφαλιστικής εταιρίας παγκοσμίως, καθώς ανακοίνωσε ότι δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου και ούτε θα χρειαστεί ”μακροπρόθεσμα”.

Η Sogecable, η μεγαλύτερη ισπανική εταιρία συνδρομητικής τηλεόρασης, σημειώνει κέρδη 9,2%, καθώς κέρδισε την έγκριση των ισπανικών αρχών για την εξαγορά της ανταγωνιστικής Via Digital.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο κατά 0,945 ενώ και ο CAC 40 στο Παρίσι αυξάνεται κατά 1,53% στις 2831,26 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 2,32% στις 2629,49 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v