Η προέλαση προς τη Βαγδάτη ενίσχυσε τις ευρωαγορές

Ασφαλιστικές και αεροπορικές εταιρίες οδήγησαν την σημερινή ανάκαμψη των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς οι επενδυτές αναθάρρησαν από τις προόδους που έκαναν οι συμμαχικές δυνάμεις στην πορεία τους προς τη Βαγδάτη.

Σημαντικά ήταν τα σημερινά κέρδη των ευρωπαϊκών αγορών, σε πλήρη εναρμόνιση με τις αγορές των ΗΠΑ, καθώς οι επενδυτές αναθάρρησαν από τις προόδους που έκαναν οι συμμαχικές δυνάμεις στην πορεία τους προς τη Βαγδάτη.

Οι μετοχές των χρηματοοικονομικών και των αεροπορικών εταιριών, ήταν εκείνες που οδήγησαν την ανάκαμψη από το πρόσφατο κύμα ρευστοποιήσεων στα χρηματιστήρια.

Οι ιδιαιτέρως ευάλωτες τον τελευταίο καιρό μετοχές των ασφαλιστικών εταιριών, όπως των Munich Re, Allianz και Axa κατέγραψαν σημαντικά κέρδη.

Ενισχυμένος ήταν και ο κλάδος των τραπεζών, με την ελβετική τράπεζα CS Group να σημειώνει σημαντική άνοδο, ενώ αντίθετα, η μετοχή της DnB, υποχώρησε καθώς η μεγαλύτερη τράπεζα της Νορβηγίας βελτίωσε την προσφορά της για την Gjensidige.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως της BMW, της DaimlerChrysler, της Porche, της Peugeot Citroen και της Renault, καθώς αυξήθηκαν οι πωλήσεις τους προς τις ΗΠΑ κατά το Μάρτιο.

Οι αεροπορικές εταιρίες ανέκαμψαν, καθώς θεωρήθηκε ότι οι αρνητικές προβλέψεις για τον κλάδο υπήρξαν υπερβολικές. Η ανακοίνωση της KLM ότι συζητά με τις British Airways και Air France για τη δημιουργία πιθανής συμμαχίας, οδήγησε υψηλότερα τις μετοχές των εν λόγω εταιριών, όπως και της Deutsche Lufhansa.

Ο βρετανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος Cable & Wireless, ενισχύθηκε σημαντικά καθώς κατονόμασε νέο διευθύνοντα σύμβουλο τον Φραντσέσκο Κάιο.

Τέλος, η μετοχή του κολοσσού των ΜΜΕ Vivendi Universal ενισχύθηκε σημαντικά μετά την έγκριση της πώλησης της ιταλικής μονάδας συνδρομητικής τηλεόρασης στην News.

Με κέρδη της τάξεως του 1,86% έκλεισε το χρηματιστήριο του Λονδίνου, με το δείκτη FTSE 100 να κλείνει στις 3.753,40 μονάδες. Ενισχυμένο κατά 4,13% έκλεισε το Παρίσι, με το δείκτη CAC 40 στις μ2.743,88 ονάδες.

Υψηλότερα κατά 4,93% είναι αυτή την ώρα και ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, διαμορφούμενος στις 2.571,07 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v