Σταθεροποιητικές τάσεις στις ευρωπαικές αγορές

Τα ελκυστικά επίπεδα για τις τιμές πολλών ”βαριών χαρτιών” προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επενδυτών, παράλληλα με την προσδοκία ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον θα ανανεωθεί με την έναρξη, σήμερα, του δεύτερου τριμήνου.

Μετά τη μεγάλη πτώση των προηγουμένων πέντε ημερών, σημάδια ανάκαμψης, ή έστω ανακοπής της πτωτικής πορείας, παρουσιάζουν, μέχρι στιγμής, οι ευρωπαϊκές αγορές.

Με τιμές οι οποίες είναι πλέον αρκετά ελκυστικές, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, οι επενδυτές προχώρησαν σε αγορές ”βαριών χαρτιών” με στόχο το μακροπρόθεσμο κέρδος. Εξάλλου, όπως επισημαίνουν, οι τελευταίες εξελίξεις στο Ιράκ δεν ”προσφέρουν” κάποιο ιδιαίτερο λόγο ανόδου.

Επιπροσθέτως, οριακά θετικά άνοιξε σήμερα και η Wall, η οποία όμως περιμένει τα αποτελέσματα του βιομηχανικού δείκτη ISM.

Στα εταιρικά νέα, μεγάλη άνοδο σημειώνει η μετοχή της Alstom, η οποία απέριψε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες της γαλλικής εφημερίδας La Tribune, πρόταση εξαγοράς της από ολλανδική επενδυτική εταιρία.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Munich Re μετά τις απώλειες 34% των τελευταίων ημερών.

Ανοδική πορεία και για τη μετοχή της Allianz η οποία απώλεσε το 22% της αξίας της στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Πτώση σημειώνουν οι μετοχές του κλάδου των αγαθών πολυτελείας, μετά και το σημερινό report της Goldman Sachs το οποίο υποβαθμίζει τον τομέα από ”neutral” σε ”cautious”.

Έντονα αρνητικά κινείται η αντασφαλιστική Scor, η οποία οποία ανακοίνωσε μεγαλύτερες ζημιές για το 2002 από ότι ανέμενε το Νοέμβριο

Στο 1,68% και τις 3.673 μονάδες ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ μεταβολή κατά 0,35% εμφανίζει ο γαλλικός δείκτης, στις 2.627,7 μονάδες. Ανοδικά κινείται και η Φρανκφούρτη στις 2.425,6 μονάδες, άνοδο 0,11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v