Διευρύνουν τις απώλειες οι ευρωαγορές

Πτωτικά κινούνται για τέταρτη συνεχόμενη μέρα οι ευρωαγορές μετά και την ομολογία αμερικανών αξιωματούχων ότι η πολιορκία της Βαγδάτης θα καθυστερήσει, ενώ αρνητικά συνέβαλε και η πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Πτωτικό προδιαγράφεται το άνοιγμα στη Wall.

Πτωτικά κινούνται για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα οι ευρωαγορές μετά και τις δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων ότι η πολιορκία της Βαγδάτης θα καθυστερήσει.

Το γεγονός ότι η διάρκεια του πολέμου θα είναι μεγαλύτερη από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί, συνεχίζει να πιέζει προς τα κάτω τις ευρωαγορές οι οποίες συνεχίζουν να ”επιστρέφουν” τα κέρδη που είχαν αποκομίσει λόγω της αρχικής, και κατά τα φαινόμενα, υπερβολικά αισιόδοξης εκτίμησης για ένα σύντομο πόλεμο στο Ιράκ, εκτιμούν οι αναλυτές.

Εξάλλου, τα στοιχεία για το χαμηλότερο δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης τα τελευταία 9 χρόνια που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας (σε –21 to Μάρτιο από –19 το Φεβρουάριο), επιβαρύνουν το ήδη αρνητικό κλίμα.

Πιο συγκεκριμένα, εταιρίες του ασφαλιστικού κλάδου όπως οι Aegon NV και Munich Re οδηγούν την πτώση.

Πτώση σημειώνεται και για τη μετοχή της STM Electronics και της Infineon Technologies, μετά την ανακοίνωση για επιβράδυνση της αύξησης των πωλήσεων για το Φεβρουάριο.

Πιέσεις δέχτηκαν επίσης οι μετοχές της Royal Philips Electronics NV και της Nokia υπό το φόβο ότι η μείωση της ισοτιμίας του δολαρίου σε σχέση με το ευρώ θα επιδράσει αρνητικά στην αξία των πωλήσεών τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Απώλειες σημειώνει η μετοχή της France Telecom SA, ενώ αρνητικά κινείται και η μετοχή της HVB Group.

Εξάλλου πτωτικό προδιαγράφεται το άνοιγμα στη Wall σύμφωνα με τα futures, ενώ μειωμένος αναμένεται και ο δείκτης βιομηχανίας PMI Chicago.

Οριακή πτώση παρουσιάζει η μετοχή της HSBC Holdings, μετά και την ανακοίνωση της εξαγοράς της Household International Inc.

Στις 3.616 μονάδες κινείται ο FTSE σημειώνοντας πτώση 3,48%. Σημαντική πτώση σημειώνει ο DAX, υποχωρώντας στις 2.416 μονάδες.

Εξάλλου ο CAC 40 βρίσκεται στις 2.628 μονάδες, σημειώνοντας υποχώρηση 3,83%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v