Η ”αντίσταση” των Ιρακινών πιέζει τις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος βρίσκονται οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τις εξελίξεις στο Ιράκ να καθορίζουν την πορεία των αγορών και τους αναλυτές να εκφράζουν ανησυχίες για τη διάρκεια των επιχειρήσεων.

Σε αρνητικό έδαφος βρίσκονται οι βασικές ευρωαγορές, με τις εξελίξεις στο Ιράκ να καθορίζουν την πορεία των αγορών και τους αναλυτές να εκφράζουν ανησυχίες για τη διάρκεια των επιχειρήσεων.

Ευρωπαίοι χρηματιστές υποστηρίζουν ότι οι αγορές προκρίνουν ένα γρήγορο πόλεμο, εκφράζοντας παράλληλα τις επιφυλαξεις τους για τον αντίκτυπο που θα έχει στα χρηματιστήρια η αντίσταση των Ιρακινών.

Στα ”στρατιωτικά νέα”, 1.000 Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές βρίσκονται στο Βόρειο Ιράκ, δημιουργώντας το περίφημο δεύτερο μέτωπο.

Οι συγκεκριμένοι άνδρες αποτελούν προπομπό μεγαλύτερης δύναμης η οποία θα προσεγγίσει τη Βαγδάτη από το βορρά, τονίζεται από ειδικούς αναλυτές.

Εν τούτοις, επιφυλάξεις εκφράζονται από Αμερικανούς αξιωματικούς για τη διάρκεια του πολέμου, ενώ και οι χθεσινές δηλώσεις Ράμσφελντ ότι ο πόλεμος ίσως να διαρκέσει και μήνες, δημιούργησαν ανησυχία στους επενδυτές.

Στο μεταξύ, νέοι βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν στη Βαγδάτη, ενώ ανελέητα σφυροκοπήθηκαν δύο Ιρακινές φάλαγγες που κατευθύνθηκαν προς τη χερσόνησο Al Faw και τις γέφυρες προς τον Ευφράτη αντίστοιχα.

Εξάλλου, αρνητικά επέδρασε στην ψυχολογία των επενδυτών και η χθεσινή υποχώρηση της Wall Street.

Στα εταιρικά νέα, πτώση σημειώνει η μετοχή της France Telecom, με την εταιρία να δηλώνει ότι τα κέρδη της θα πιεστούν το 2003, ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων στο Ιράκ.

Σε ανάλογο έδαφος κινείται η μετοχή της Merck, αφού το αδύναμο δολάριο εκτιμάται ότι θα πιέσει την κερδοφορία της φαρμακευτικής εταιρίας το 2003.

Στις 3.769 μονάδες κινείται ο FTSE 100, καταγράφοντας απώλειες 0,61%, ενώ στις 2.577 μονάδες βρίσκεται ο DAX, σημειώνοντας απώλειες 0,07%.

Εξάλλου, πτώση 1,36% σημειώνει ο CAC 40, στις 2.714 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v