Διάψευση προσδοκιών για τις ευρωαγορές

Σημαντικές απώλειες εμφανίζουν οι ευρωαγορές, καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες που φανερώνουν σθεναρότερη του αναμενομένου αντίσταση των ιρακινών δυνάμεων στα νότια της χώρας, αλλά και υψηλότερες των αρχικών εκτιμήσεων απώλειες.

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι βασικές ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, με αφορμή τη σκληρή αντίσταση που φαίνεται να αντιμετωπίζουν οι αγγλοσαξονικές δυνάμεις στο νότιο Ιράκ, αλλά και τις υψηλότερες των αρχικών εκτιμήσεων απώλειες, δεδομένα που δεν φαίνεται να οδηγούν σε γρήγορη λήξη του πολέμου, όπως τονίζουν αναλυτές.

Αναλυτικότερα οι αμερικανικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν την ισχυρότερη αντίσταση στην περιοχή της Νasiriya από την έναρξη του πολέμου, όπως αναφέρουν ανώτατοι Αμερικανοί αξιωατικοί, ενώ περίπου 10 πεζοναύτες βρήκαν το θάνατο ως αποτέλεσμα εχθρικών ενεργειών.

Παράλληλα επιθετικά ελικόπτερα Apache επιτέθηκαν εναντίον τμημάτων της προεδρικής φρουράς του Σαντάμ, στην περιοχή της Karbala, νότια της Βαγδάτης.

Εξάλλου, στο Σιωνισμό απέδωσε, μεταξύ άλλων, τα κίνητρα των αγγλοσαξονικών δυνάμεων ο Σαντάμ σε τηλεοπτικό διάγγελμάτου του, τονίζοντας παράλληλα ότι η νίκη έρχεται σύντομα για τις ιρακινές δυνάμεις, ενώ πραγματοποίησε ξεχωριστή αναφορά για συγκεκριμένους στρατιωτικούς σχηματισμούς.

Στα εταιρικά νέα, πτώση καταγράφουν οι μετοχές της France Telecom ύστερα από δημοσίευμα εφημερίδας το οποίο ανέφερε ότι η εταιρία θα προχωρήσει σε σημαντική αύξηση κεφαλαίου.

Αντίθετα κέρδη σημειώνει η μετοχή της Volkswagen ύστερα από την είδηση ότι η εταιρία θα επενδύσει 1 δισ. ευρώ το τρέχον έτος.

Στις 3.799 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100 (-1,59%), ενώ στις 2.637 μονάδες κινείται ο DAX (-2,81%).

Eξάλλου, απώλειες 2,28% σημειώνει ο CAC 40, στις 2.824 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v