Νέα κέρδη για Λονδίνο και Παρίσι

Υψηλότερα έκλεισαν για άλλη μία μέρα Λονδίνο και Παρίσι, ενώ οριακά χαμηλότερα γύρισε το χρηματιστήριο της Φρανφούρτης, καθώς άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον επικείμενο πόλεμο στο Ιράκ, αγνοώντας κατά τα φαινόμενα το αρνητικό κλίμα που επικρατεί αυτή την ώρα στις ΗΠΑ.

Υψηλότερα έκλεισαν για άλλη μία μέρα Λονδίνο και Παρίσι, ενώ οριακά χαμηλότερα γύρισε το χρηματιστήριο της Φρανφούρτης, εν μέσω αισιοδοξίας ότι ο πόλεμος που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Ιράκ θα τερματιστεί σύντομα.

Δύο από τις πλέον ταλαιπωρημένες μετοχές φέτος, η γαλλική εταιρία κοινής ωφέλειας Suez και η γερμανική ασφαλιστική εταιρία Allianz, ενισχύθηκαν σήμερα.

Υψηλότερα έκλεισε και η μετοχή της γαλλικής εταιρίας αναψυκτικών Pernot-Ricard, που εμφάνισε βελτιωμένα αποτελέσματα για το δεύτερο εξάμηνο του 2002 όπως και η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer, που κέρδισε κρίσιμη δίκη στις ΗΠΑ.

Η σημερινή ανάκαμψη του πετρελαίου οδήγησε υψηλότερα τις μετοχές των πετρελαϊκών εταιριών, όπως της Total Fina και της BP.

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου έκλεισε με κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, με το δείκτη FTSE 100 να ενισχύεται κατά 0,48%, στις 3.765,40 μονάδες.

Υψηλότερα έκλεισε και το χρηματιστήριο του Παρισιού, με το δείκτη CAC 40 να καταγράφει κέρδη της τάξεως του 1,53%, διαμορφούμενος στις 2.837,68 μονάδες.

Οριακά χαμηλότερα κινείται αυτή την ώρα και το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με το δείκτη DAX να υποχωρεί κατά 0,21%, στις 2.579,24 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v