Περιορίζουν τα κέρδη οι ευρωαγορές (update)

Διατηρεί τα κέρδη που κατέγραφε ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης το γερμανικό χρηματιστήριο, ενώ μεμονωμένες εταιρικές ειδήσεις περιορίζουν την άνοδο στο Λονδίνο και οδηγούν σε απώλειες τη γαλλική αγορά.

”Μαζεύουν” τα κέρδη οι ευρωπαϊκές αγορές, με μόνο το DAX να κινείται σταθερά προς τα άνω, ύστερα από την ανακοίνωση μεμονωμένων εταιρικών ανακοινώσεων.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της Swiss Re σημειώνει απώλειες κοντά στο 5% καθώς η αντασφαλιστική εταιρία στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις κέρδισε περί το 40%.

Πτώση κατά 3,8% καταγράφει και η British Sky Broadcasting Group, καθώς η News Corp σχεδιάζει να πουλήσει ομόλογα ύψους 1,5 δισ. ευρώ, μετατρέψιμα σε μετοχές της βρετανικής συνδρομητικής τηλεόρασης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζώρτζ Μπους, στις 03:00 ώρα Ελλάδος, απέστειλε τελεσίγραφο στον Ιρακινό ηγέτη Σαντάμ Χουσσεϊν να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 48 ωρών, διαφορετικά θα ξεκινήσει η στρατιωτική επέμβαση.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι όταν ξεκινήσει ο πόλεμος, οι αγορές θα ξαναπάρουν την ανιούσα και οι επενδυτές θα αρχίσουν να σκέφτονται για την ανάκαμψη της μετά του πολέμου οικονομίας.

Η μετοχή της Amvescap, της μεγαλύτερης εταιρίας διαχείρισης κεφαλαίων στην Ευρώπη, στη συνεδρίαση της Νέας Υόρκης σημείωσε κέρδη που ήταν κατά 5,8% υψηλότερα σε σχέση με το κλείσιμό της στην αγορά του Λονδίνου, ενώ και το ADR της επίσης βρετανικής Prudential, της δεύτερης μεγαλύτερης ασφαλιστικής της χώρας, έκλεισε κατά 5,2% υψηλότερα.

Οι ασφαλιστικές εταιριές αλλά και οι υπόλοιπες του χρηματοοικονομικού κλάδου έχουν καταγράψει τις μεγαλύτερες απώλειες από την έναρξη του έτους καθώς η πτώση των αγορών περιέκοψε την αξία των επενδύσεών τους.

Αρκετοί είναι πλέον οι αναλυτές που υποστηρίζουν ότι οι μετοχές των εταιριών αυτών είναι που θα οδηγήσουν το ράλι της ανόδου, μόλις αυξηθεί η αξία των επενδύσεών τους.

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της Wella, ύστερα από την ανακοίνωση εξαγοράς της από την αμερικανική Procter & Gamble έναντι του ποσού των 3,1 δισ. ευρώ.

Υψηλότερα κινείται και η μετοχή της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας Merck, καθώς ο CEO της εμφανίστηκε αισιόδοξος όσον αφορά στα κέρδη της φαρμακευτικής της μονάδας στο 2005.

Κέρδη καταγράφει και η BASF, η μεγαλύτερη εταιρία χημικών στην Ευρώπη, ύστερα από την επιστροφή στην κερδοφορία στο τέταρτο τρίμηνο του 2002, σε σχέση με τις ζημίες του προηγουμένου έτους.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 3731,4 μονάδες με κέρδη 0,24% ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει απώλειες 0,48% στις 2818,21 μονάδες. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο 1,70% στις 2529,45 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v