Νέο ράλι στις ευρωπαϊκές αγορές

Συνεχίσθηκε και σήμερα το χθεσινό ράλι των ευρωπαϊκών αγορών, σε πλήρη εναρμόνιση με τις ΗΠΑ, καθώς οι επενδυτές φάνηκαν να ξεπερνούν τους φόβους μίας πολεμικής σύρραξης με το Ιράκ και αγόρασαν μετοχές εταιριών που θεώρησαν ότι βρίσκονται σε ελκυστικά επίπεδα.

Συνεχίσθηκε και σήμερα το ράλι των ευρωπαϊκών αγορών, σε πλήρη εναρμόνιση με τις ΗΠΑ, καθώς οι επενδυτές φάνηκαν να ξεπερνούν προσωρινά τουλάχιστον τους φόβους μίας πολεμικής σύρραξης με το Ιράκ και αγόρασαν μετοχές εταιριών που θεώρησαν ότι βρίσκονται σε ελκυστικά επίπεδα, μετά από την τριετή υποχώρηση των χρηματιστηρίων.

Οι επενδυτές δεν πτοήθηκαν ούτε από τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στην άλλη ακτή του Ατλαντικού, με τις μετοχές τραπεζικών, ασφαλιστικών και τεχνολογικών εταιριών, να οδηγούν την άνοδο.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες όπως η Aegon, η Swiss Reinsurance και η ING, που φέτος είχαν δεχθεί ισχυρές πιέσεις, ενισχύθηκαν σημαντικά. Ανοδικά κινήθηκαν και οι τραπεζικές μετοχές, αρχής γενομένης από την Credit Agricole, η οποία προχωρά στην εξαγορά της μικρότερης Credit Lyonnais, μετά και την έγκριση της συμφωνίας από τις αρμόδιες γαλλικές αρχές.

Κερδισμένες ήταν και οι μετοχές των τεχνολογικών εταιριών, όπως της γερμανικής εταιρίας κατασκευής μικροτσίπ Infineon και της γαλλικής εταιρίας κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Alcatel.

Υψηλότερα κινήθηκε και η μετοχή της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας Roche, καθώς έλαβε έγκριση από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ για την κυκλοφορία του φαρμάκου κατά του AIDS και περιμένει την έγκριση των ευρωπαϊκών αρχών.

Αντίθετά, πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της Bayer, καθώς άρχισε η εκδίκαση της πρώτης εκ των 8.400 υποθέσεων που αφορούν το αποσυρθέν φάρμακο Baycol στις ΗΠΑ και που αναμένεται να κοστίσει σημαντικά ποσά για την εταιρία.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 3,30%, διαμορφούμενος στις 3.601,80 μονάδες. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 εκτοξεύθηκε στις 2.740,01 μονάδες, ενισχυμένος κατά 7,25%

Σημαντικά είναι τα κέρδη που καταγράφονται αυτή την ώρα και στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με το δείκτη DAX να ενισχύεται κατά 3,98%, στις 2.448,06 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v