Διπλωματικές εξελίξεις προβληματίζουν την Ευρώπη

Με αρνητικά πρόσημα, έχοντας ξεπεράσει την αρχική νευρικότητα, κινούνται οι κυριότερες ευρωαγορές, με αφορμή τις διπλωματικές εξελίξεις στο γεωπολιτικό πεδίο και την πιθανή παράταση της ”τελικής ημέρας”. Τάση δίνει εξάλλου και η χθεσινή, περιορισμένη πτώση στη Wall Street.

Με αρνητικά πρόσημα και νευρικότητα κινούνται οι κυριότερες ευρωαγορές, με αφορμή τις διπλωματικές εξελίξεις στο γεωπολιτικό πεδίο, αψηφώντας παράλληλα την χθεσινή πτώση στη Wall Street.

Οι αγορές φαίνεται να καλοδέχθηκαν μια πιθανή παράταση της τελικής ημερομηνίας για το Ιράκ, υποστηρίζουν αναλυτές της αγοράς, τονίζοντας όμως ότι αυτό είναι μάλλον προσωρινό.

Άλλωστε, όπως επισημαίνεται σχετικώς από μερίδα χρηματιστών, με αυτόν τον τρόπο η αγωνία των επενδυτών παρατείνεται περισσότερο.

Στα εταιρικά νέα, ανοδικά κινείται η μετοχή της Credit Agricole, αφού τα κέρδη ύψους 343 εκατ. ευρώ που κατέγραψε η εταιρία ικανοποίησαν τους αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούσαν κέρδη ύψους 224 εκατ. ευρώ.

Κέρδη σημειώνει η μετοχή της Telecom Italia, η οποία αναμένεται σήμερα να προχωρήσει σε διευκρινήσεις αναφορικά με τους όρους συγχώνευσής με τη μητρική της, Olivetti.

Σε ανάλογο έδαφος κινείται και η μετοχή της Nokia, αφού χθες οι τίτλοι της δέχθηκαν πιέσεις, ενώ στο πράσινο κινείται και η μετοχή της ασφαλιστικής Axa.

Σε θετικό έδαφος κινείται επίσης και η μετοχή της Clariant, ύστερα από την απόφαση της εταιρίας να μην προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου.

Εξάλλου, πτώση σημειώνει η μετοχή της Julius Baer, καθώς η ελβετική τράπεζα προχωρά σε περικοπές προσωπικού ύστερα από την υποχώρηση κατά 18% στην κερδοφορία της.

Στις 3.443 μονάδες κινείται ο FTSE 100 (-0,42%), ενώ στις 2.296 μονάδες βρίσκεται ο Dax, καταγράφοντας απώλειες ύψους 0,38%.

Εξάλλου, κέρδη 0,42% καταγράφει ο CAC 40, στις 2.503 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v