Μικτές τάσεις στις ευρωαγορές, με το βλέμμα σε ΕΚΤ

Με μικτά πρόσημα οι ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από τα κέρδη που σημείωσε η Wall Street στη χθεσινή συνεδρίαση, αλλά και εν αναμονή της συνεδρίασης της ΕΚΤ, η οποία πιθανόν να προχωρήσει σε περικοπή των επιτοκίων, όπως τονίζουν αναλυτές της αγοράς.

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαικές αγορές, ύστερα από τα κέρδη που σημείωσε η Wall Street στη χθεσινή συνεδρίαση, αλλά και εν αναμονή της συνεδρίασης της ΕΚΤ, η οποία πιθανόν να προχωρήσει σε περικοπή των επιτοκίων, όπως τονίζουν αναλυτές της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα κατά 50 μονάδες βάσης εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα μειωθεί το επιτόκιο για τη ζώνη του ευρώ, ενώ μερίδα εξ αυτών εμφανίζεται πιο συγκρατημένη, προβλέποντας μείωση κατά 25 μονάδες βάσης.

Στα εταιρικά νέα, κέρδη σημειώνουν οι τίτλοι της LVMH, αφού η εταιρία ανακοίνωσε αυξημένα κέρδη για το 2002, ενώ σε θετικό έδαφος βρίσκονται και οι τίτλοι της ΒΑΕ, ύστερα από την έντονη φημολογία που πυροδότησε δημοσίευμα τύπου ότι η εταιρία πιθανόν να συγχωνευτεί με την Boeing.

Αντίθετα, πτώση σημειώνουν οι τίτλοι της Aegon, αφού η ”αγορά” δεν φάνηκε να ικανοποιήθηκε από τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου που ανακοίνωσε η ασφαλιστική εταιρία.

Σε αρνητικό έδαφος βρίσκονται και οι τίτλοι της Swiss Life, με την εταιρία να καταγράφει διευρυμένες ζημιές ύψους 1,7 δισ. ελβετικά φράγκα το 2002, ενώ πτώση σημειώνουν οι τίτλοι της Vivendi Universal, με την ”αγορά” να αναμένει διευρυμένες ζημιές για την εταιρία το 2002.

Στις 3.567 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης FTSE 100 (0,10%), ενώ στις 2.513 μονάδες κινείται ο DAX, καταγράφοντας κέρδη ύψους 0,63%.

Εξάλλου, απώλειες 0,08% σημειώνει ο CAC 40, στις 2.653 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v