Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Με κέρδη έκλεισαν οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, ενθαρρυμένες από τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ, αλλά και την άνοδο των ασφαλιστικών μετοχών, ύστερα από τις τελευταίες υψηλές απώλειες.

Με κέρδη έκλεισαν τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, ωθούμενες από τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ, αλλά και την άνοδο των ασφαλιστικών μετοχών, ύστερα από τις τελευταίες υψηλές απώλειες.

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασφαλιστικές εταιρίες, που είχαν δεχθεί και τις ισχυρότερες πιέσεις την εβδομάδα που διανύσαμε, με τις Aegon, ING, Axa και Munich Re να καταγράφουν σημαντικά κέρδη.

Κέρδη κατέγραψαν οι χαλυβουργικές εταιρίες καθώς η Ancelor δήλωσε ότι αναμένει βελτίωση των αποτελεσμάτων της φέτος. Σημαντική άνοδο πραγματοποίησαν και οι μετοχές της Cap Gemini, καθώς ανακοίνωσε καλύτερα αποτελέσματα από ό,τι αναμενόταν.

Οι μετοχές της Suez, συνέχισαν να υποχωρούν καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η εταιρία ενδέχεται να αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας. Πιέσεις δέχθηκε και η μετοχή της Fiat, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Τα χρηματιστήρια τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, έχουν δεχθεί σημαντικές πιέσεις φέτος, εξαιτίας της έντονης ανησυχίας για ένα ενδεχόμενο πόλεμο ενάντια στο Ιράκ.

Επιπλέον, η άνοδος των τιμών του πετρελαίου έχει ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης των ευρωπαϊκών οικονομιών, ενώ η άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου έχει μειώσει τα έσοδα των ευρωπαϊκών εταιριών από τις μονάδες τους στις ΗΠΑ.

Με κέρδη της τάξεως του 2,40%, έκλεισε το χρηματιστήριο του Λονδίνου, με το δείκτη FTSE 100 να διαμορφώνεται στις 3.655,60 μονάδες. Υψηλότερα έκλεισε και το χρηματιστήριο του Παρισιού, με το δείκτη CAC 40 στις 2.754,07 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,23%.

Κέρδη καταγράφει αυτή την ώρα και το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με το δείκτη DAX να ενισχύεται κατά 1,23%, στις 2.544,25 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v