Futures και εταιρικά ”κοκκινίζουν” τις ευρωαγορές

Απώλειες προκαλούν στις ευρωαγορές εταιρικά νέα (Swiss Re, Lloyd’s, BP), αλλά και αρνητικά ”σινιάλα” από τα αμερικανικά futures, αντιστρέφοντας την πρωινή θετική τάση και δίνοντας συνέχεια στη σημαντική υποχώρηση της Τρίτης.

Αντιστροφή της τάσης και επιστροφή στο ”κόκκινο” προκαλούν στις ευρωπαϊκές αγορές εταιρικά νέα, καθώς η θετική τάση του ανοίγματος, που αποδόθηκε στο χθεσινό, ανοδικό κλείσιμο της Wall Street, εξανεμίστηκε.

Αρνητικά επηρεάζουν εξάλλου τους επενδυτές τα futures στη Wall Street, που κάνουν λόγο για σημαντική υποχώρηση στο ξεκίνημα.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αντασφαλιστική παγκοσμίως, η Swiss Re, ανακοίνωσε ότι θα δώσει μειωμένο μέρισμα- κάτι που δεν έχει συμβεί για περίπου έναν αιώνα.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 χάνει το 1,29% της αξίας του και διαμορφώνεται στις 3.574 μονάδες, με τους τίτλους των Lloyd’s TBS και BP να καταγράφουν υπολογίσιμη υποχώρηση, μετά την αποκοπή του μερίσματος.

Πτωτικά 1,55% και το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, στις 2.447 μονάδες, καθώς οι γερμανοί επενδυτές μοιάζουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν στο χθεσινό ”καταστροφικό” μοτίβο. Σημαντική είναι η πίεση για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στη μετοχή της Bayer, η οποία τώρα χάνει περίπου 6%.

Στα μακροοικονομικά νέα αμετάβλητος παρέμεινε ο γερμανικός δείκτης τιμών καταναλωτή για τον Ιανουάριο έναντι του Δεκεμβρίου, ενώ εμφάνισε άνοδο 1,1% σε σχέση με τον περσινό Ιανουάριο. Εξάλλου, για σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας στο δ΄ τρίμηνο του 2002 κάνουν λόγο τα προκαταρκτικά στατιστικά στοιχεία.

Κατά 0,87% υποχωρεί το Παρίσι, με το δείκτη CAC 40 να κινείται στις 2.667 μονάδες. Κέρδη καταγράφει ο τίτλος της Roche, μετά τις ανακοινώσεις του, από τις οποίες προκύπτει βελτίωση των αποτελεσμάτων του για το 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v