Τα futures κρατούν χαμηλά τις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος εξακολουθούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς στην απογοήτευση για εταιρικά αποτελέσματα, προστίθενται τα αρνητικά μηνύματα για το ξεκίνημα της Wall Street, η οποία αναμένει την ανακοίνωση του πληθωρισμού Ιανουαρίου.

Πτωτικά συνεχίζουν να κινούνται οι ευρωαγορές, επηρεασμένες από εταιρικά νέα, αλλά και από την αρνητική εικόνα που παρουσιάζουν τα futures στη Wall Street.

Στις ΗΠΑ, πριν από λίγο ανακοινώθηκε ο πληθωρισμός του Ιανουαρίου (15.30 ώρα Ελλάδας), στο 0,3%, ελαφρά υψηλότερα από το 0,2% που προέβλεπαν οι αναλυτές και αμετάβλητος σε σχέση με το Δεκέμβριο.

Στο Λονδίνο, την υποχώρηση οδηγούν οι μετοχές των BAE και Invensys, καθώς και επιλεγμένες ασφαλιστικές μετοχές, κινήσεις που αντισταθμίζουν τα κέρδη που προσφέρουν στην αγορά τίτλοι καπνοβιομηχανιών. Αυτή την ώρα, ο FTSE 100 διαμορφώνεται στις 3.672 μονάδες και το -0,40%.

Πτώση κατά 0,51% εμφανίζει ο δείκτης CAC 40, στο επίπεδο των 2.790 μονάδων, με τον όγκο συναλλαγών να μένει εξαιρετικά ισχνός, λόγω του προβλήματος στο σύστημα συναλλαγών, που προκάλεσε την καθυστέρηση στην έναρξη των συναλλαγών. Παρόμοιο πρόβλημα εμφανίστηκε και στα χρηματιστήρια του Άμστερνταμ και των Βρυξελλών. Της πτώσης ηγείται η EADS, σημειώνοντας απώλειες πέριξ του 3%.

Για το θετικό πρόσημο προσπαθεί το γερμανικό χρηματιστήριο, καθώς παρατηρείται μετακύλιση του επενδυτικού ενδιαφέροντος προς αμυντικούς τίτλους. Ανοδικά η μετοχή της Deutsche Telekom, καθώς η αγορά καλοδέχτηκε την αναβάθμιση στον τίτλο της εταιρίας (buy από neutral) από την WestLB Panmure.

Στο 0,01% και τις 2.591 μονάδες κινείται τώρα ο DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v