Εταιρικά αποτελέσματα καθορίζουν τις ευρω- τάσεις

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωαγορές, με τα αποτελέσματα και τις προβλέψεις εταιριών, όπως η Total Fina Elf και η Daimler Chrysler να δίνουν τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ οι γεωπολιτικές ανησυχίες ”καιροφυλακτούν”, όπως τονίζουν οι αναλυτές.

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωαγορές, με τα αποτελέσματα και τις προβλέψεις εταιριών, όπως η Total Fina Elf και η Daimler Chrysler να δίνουν τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ οι γεωπολιτικές ανησυχίες παραμένουν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Πιο συγκεκριμένα ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της Total Fina Elf, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι υπερτετραπλασίασε την κερδοφορία της στο δ΄ τρίμηνο του 2002, ενώ σε άνοδο βρίσκονται και οι υπόλοιπες πετρελαϊκές εταιρίες.

Εξάλλου, σε άνοδο βρίσκονται οι τίτλοι της L’Oreal SA, με την αγορά να υποδέχεται θετικά την άνοδο κατά 19% στην κερδοφορία της γαλλικής εταιρίας, αλλά και τα αισιόδοξα σχόλια στελεχών της για το τρέχον έτος.

Ανάλογα κινούνται και οι μετοχές της Daimler Chrysler, αφού η εταιρία πραγματοποίησε ευοίωνες εκτιμήσεις για την κερδοφορία της το 2003, κυρίως λόγω της αναμενόμενης θετικής πορείας της Chrysler.

Στον αντίποδα, συνεχίζουν να δέχονται πιέσεις οι τίτλοι της Deutsche Telekom, ύστερα από την χθεσινή ανακοίνωση της εταιρίας ότι θα προχωρήσει σε έκδοση ομολογιακού δανείου - μαμούθ, δεδομένο που ίσως να πιέσει τη μετοχή της εταιρίας.

Σε αρνητικό έδαφος κινείται και η μετοχή της France Telecom, με αφορμή την ανακοίνωση της γαλλικής εταιρίας ότι θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχών το 2003.

Αναλυτές της αγοράς τονίζουν εν τούτοις ότι το ζήτημα των γεωπολιτικών ανησυχιών παραμένει στην επικαιρότητα και πιθανόν να αντιστρέψει το θετικό κλίμα.

Στις 3.662 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100 (0,11%), ενώ στις 2.610 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης DAX, σημειώνοντας κέρδη κατά 0,60%.

Εξάλλου, στις 2.846 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης CAC 40, υποχωρώντας κατά 0,45%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v