Νευρικότητα στις ευρωαγορές

Νευρικότητα, αλλά και πτωτικές διαθέσεις κυριαρχούν στη συνεδρίαση των βασικών ευρωαγορών, κυρίως ως αποτέλεσμα εταιρικών νέων (Ericsson, UBS, Reuters), στον απόηχο του κοινού ανακοινωθέντος από τους ”15” στην Έκτακτη Σύσκεψη Κορυφής των Βρυξελλών.

Νευρικότητα και ελαφρώς πτωτικές διαθέσεις κυριαρχούν στη συνεδρίαση των βασικών ευρωαγορών, κυρίως ως αποτέλεσμα εταιρικών νέων (Ericsson, UBS, Reuters), στον απόηχο του κοινού ανακοινωθέντος από τους ”15” στην Έκτακτη Σύσκεψη Κορυφής.

Αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν ότι οι τάσεις μπορεί να αντιστραφούν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς ορισμένοι εξ αυτών υποστήριξαν ότι το κοινό ανακοινωθέν των ”15” ίσως να απομακρύνει το ενδεχόμενο του πολέμου.

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές των τηλεπικοινωνιακών εταιριών, με αφορμή την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ericsson από την Moody’s για τρίτη φορά σε διάστημα 7 μηνών.

Η Moody’s προχώρησε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της εταιρίας θεωρώντας ότι η Ericsson θα αντιμετωπίσει περαιτέρω πιέσεις στην κερδοφορία της το 2003.

Απώλειες σημειώνουν και οι τίτλοι της UBS, ύστερα από την ανακοίνωση των πρώτων ζημιών σε διάστημα τεσσάρων ετών από την τράπεζα.

Εξάλλου, πιέσεις δέχονται και οι τίτλοι της Reuters, καθώς οι επενδυτές δε φάνηκαν να ικανοποιήθηκαν από τα αποτελέσματα του ειδησεογραφικού πρακτορείου.

Αντίθετα, ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της Aventis, με την εταιρία να βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά αμερικανικής εταιρίας.

Στις 3.681 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης FTSE 100 (-0,29%), ενώ στις 2.690 μονάδες κινείται ο DAX (-0,68%).

Εξάλλου, στις 2.878 μονάδες βρίσκεται ο CAC 40, σημειώνοντας απώλειες ύψους 0,12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v