Προς τα πάνω ”κοιτούν” οι ευρωαγορές

Εντυπωσιακά είναι τα κέρδη που καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, και κυρίως αυτό της Φρανκφούρτης, από την έναρξη ήδη της συνεδρίασης, προσπαθώντας να ανακτήσουν έτσι όσο το δυνατό περισσότερο από το χαμένο έδαφος των τελευταίων ημερών.

Υψηλότερα διαμορφώνονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια προσπαθώντας να ανακάμψουν από το πτωτικό κλίμα των προηγουμένων ημερών.

Στο ανοδικό κλίμα συμβάλλει σαφώς και η ανακοίνωση της Dell, η οποία κατέγραψε αύξηση κερδών της τάξης του 32% στο τέταρτο τρίμηνο. Από την ανακοίνωσή της επωφελούνται οι τεχνολογικές κυρίως εταιρίες, με την Infineon να καταγράφει ήδη κέρδη.

Παράλληλα, υψηλότερα κινούνται οι μετοχές των τραπεζών Swedbank και Credit Lyonnais, ύστερα από την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων τριμήνου, ενώ αντίθετα, πιέσεις δέχεται ο τίτλος της βρετανικής τράπεζας Lloyds, καθώς τα κέρδη της υποχώρησαν κατά 40%.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 3646,4 μονάδες με κέρδη 0,99% ενώ ακολουθεί και ο CAC 40 με άνοδο 0,81% στις 2780,94 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει κέρδη ύψους 1,58% στις 2595,65 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v