Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ”πιέζουν” την Ευρώπη

Πιέσεις δέχονται αυτή την ώρα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η άνοδος των τραπεζών, δεν κατάφερε να αντισταθμίσει την πτώση των αυτοκινητοβιομηχανιών, ενώ η σκιά του πολέμου εξακολουθεί να βαρύνει στην ψυχολογία των επενδυτών.

Πιέσεις δέχονται αυτή την ώρα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η άνοδος των τραπεζών, δεν κατάφερε να αντισταθμίσει την πτώση των αυτοκινητοβιομηχανιών, ενώ η σκιά του πολέμου στο Ιράκ εξακολουθεί να βαραίνει στην ψυχολογία των επενδυτών.

Η έκθεση που έδειξε την μείωση των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ευρώπη, είχε ως αποτέλεσμα την υποχώρηση των μετοχών της Renault και της Volkswagen.

Πιέσεις δέχεται και η μετοχή της BT, καθώς τα έσοδά της σημείωσαν οριακή άνοδο. Στο ίδιο πνεύμα, η μετοχή της Reuters Group, υποχωρεί μετά από την μείωση της πρόβλεψης για την τιμή της μετοχής της από την UBS Warburg.

Κόντρα στο ρεύμα, οι τράπεζες, που κατέγραψαν αποτελέσματα καλύτερα των αναμενόμενων, κινούνται ανοδικά, με τις ABN Amro και Societe Generale να καταγράφουν κέρδη. Παράλληλα, οι δηλώσεις της βρετανικής Barclays ότι η εγχώρια ζήτηση ενδέχεται να ανακάμψει φέτος οδήγησαν σε υψηλότερα επίπεδα τη μετοχή της.

Σε χαμηλότερα επίπεδα βρίσκεται αυτή την ώρα το χρηματιστήριο του Λονδίνου, με το δείκτη FTSE 100 να καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,76%, βρισκόμενος στις 3.588,60 μονάδες.

Πιέσεις δέχεται και το χρηματιστήριο του Παρισιού, με τον δείκτη CAC 40 να βρίσκεται στις 2.744,62 μονάδες, μειωμένος κατά 0,94%. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχωρεί κατά 1,08%, στις 2543,58 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v