Θετικές διαθέσεις για τις ευρωαγορές

Θετικό είναι το πρόσημο για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την διαφαινόμενη αποκλιμάκωση στο Ιράκ και την χθεσινή πορεία της Wall Street να ευνοούν την ανοδική κίνηση των δεικτών.

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την διαφαινόμενη αποκλιμάκωση στο Ιράκ και την χθεσινή πορεία της Wall Street να ευνοούν την ανοδική κίνηση των δεικτών.

Πιο συγκεκριμένα, η δήλωση του Ιρακινού πρέσβη πως η χώρα του θα επιτρέψει τη διεύλεση αναγνωριστικών αεροσκαφών τύπου U2 από το έδαφός της, αλλά και η διακηρυχθείσα πρόθεσή του να αποφευχθεί ο πόλεμος χαροποίησαν τους επενδυτές τόσο στη Wall Street, όσο και στην Ευρώπη.

Εν τούτοις, αναλυτές της αγοράς εξέφρασαν την άποψη πως ο πόλεμος είναι περίπου αναπόφευκτος, αφού οι αμερικάνοι στέλνουν συνεχώς νέα στρατεύματα στην περιοχή και η πολεμική ρητορική από την πλευρά τους δεν έχει κοπάσει.

Εξάλλου, ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της BP, με τους αναλυτές να αναμένουν σημαντική ενίσχυση της κερδοφορίας της στο δ΄ τρίμηνο του 2002.

Στο μεταξύ, κέρδη καταγράφουν οι μετοχές της Nokia και Alcatel, αλλά και της Tele2, ύστερα από τα κέρδη – έκπληξη που κατέγραψε στο δ΄ τρίμηνο του 2002.

Στον αντίποδα, πτωτικά κινούνται οι τίτλοι της Philips, αφού η εταιρία ανακοίνωσε αρνητικά αποτελέσματα, διευρύνοντας τις ζημιές της για το δ΄ τρίμηνο του 2002.

Στις 3.613 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης FTSE 100 (0,97%), ενώ κέρδη ύψους 0,31% σημειώνει ο δείκτης DAX, στις 2.594 μονάδες.

Eξάλλου, κέρδη ύψους 0,96% καταγράφει ο CAC 40, στις 2.798 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v