Με Ericsson και Shell προσπαθεί η Ευρώπη (update)

Τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Shell αλλά και η ανακοίνωση της αντικαταστάσης του CEO της Ericsson, προσπαθούν να ”διώξουν” το αρνητικό κλίμα από τις ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX μάλλον να μην...πείθεται, αναμένοντας τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες και την ανακοίνωση της ΕΚΤ.

Προσπάθειες για επικράτηση ανοδικού κλίματος καταβάλλουν οι ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα μάλιστα και από τα θετικά αποτελέσματα της Shell αλλά και την ανακοίνωση της αντικατάστασης του CEO της Ericsson. Στη Φρανκφούρτη η αγορά περιμένει τα macro στοιχεία αλλά και την ανακοίνωση της ΕΚΤ για τα επιτόκια.

Τόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όσο και η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια, καθώς οι επιτελείς τους περιμένουν περισσότερες ενδείξεις ανάκαμψης της ζήτησης στην περιοχή της ευρωζώνης αλλά και της Βρετανίας.

Η Royal Dutch/Shell Group, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πετρελαϊκή εταιρία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου, τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, κυρίως εξαιτίας των υψηλών ενεργειακών τιμών.

Η μετοχή της Ericsson εκτινάχθηκε κατά 10,2%, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι ο Καρλ Χένρικ Σβάνμπεργκ θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, στη θέση του Κούρτ Χέλστρομ, καθώς η σουηδική εταιρία έχασε πάνω από 4,7 δισ. δολάρια στα τελευταία επτά τρίμηνα.

Παράλληλα, στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται και η ανακοίνωση των βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πτώση.

Ανοδικά κινείται η Imperial Chemical Industries, η μεγαλύτερη βρετανική εταιρία χημικών, καθώς ανακοίνωσε ότι οι ζημιες του τετάρτου τριμήνου συρρικνώθηκαν στα 7 εκατ. στερλίνες.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 3673,6 μονάδες με απώλειες 0,14%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κερδίζει περί το 0,37% στις 2895,21 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη η πτώση ανέρχεται στο 0,79% και τις 2706,05 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v